Actualitate

Facebook LUPTĂ împotriva mesajelor anti-vaccinare din grupuri sau din feed

Facebook anunță o decizie fără precedent. Rețeaua de socializare va reduce frecvența mesajelor anti-vaccinare din grupuri și comunități, dar și din feed-ul fiecărui utilizator.

„Tot ce amenință siguranța și securitatea comunității este o prioritate pentru noi. Lucrăm pe mai multe fronturi ca să prevenim răspândirea pe Facebook a conținuțului fals sau înșelător – conținutul anti-vaccinare este eligibil pentru verificare și lucrăm la mai multe metode de a-l detecta și a-l combate în mod eficient”, transmit reprezentanții Facebook, potrivit edupedu.ro.

Aceștia spun că mesajele anti-vaccinare apar pe grupuri sau în căutări și se va încerca reducerea ori îndepărtarea acestui tip de conținut din recomandări.


„Pe termen lung, lucrăm să eliminăm din rândul recomandărilor conținutul pe teme de sănătate ce poate fi dăunător și să reducem distribuția acestuia în căutări și în news feed, pe lângă prioritizarea conținutului de mai bună calitate și din surse cu autoritate mai puternică”, se mai arată în comunicatul Facebook.

Trebuie menționat faptul că nu toate grupurile anti-vaccin sunt la fel, unele fiind pe teme de stil de viață, ce discută medicină „alternativă”, în timp ce altele sunt mai degrabă grupuri de discuție unde diverse persoane exprimă individual opinii.


Panouri anti-vaccinare au fost amplasate în două locații din Cluj-Napoca, chiar în ziua în care Ministerul Sănătăţii a declarat epidemia de gripă (30 ianuarie). Panourile care au stârnit nemulțumiri în rândul clujenilor au dispărut a doua zi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter