Actualitate

Luni încep lucrările la Nodul N din Mănăștur. TRAFICUL RUTIER NU VA FI ÎNTRERUPT!

Luni, 18 februarie, vor începe lucrările la Nodul N, podul de la capătul Mănășturului. Modernizarea va fi derulată fără întreruperea traficului, urmând să fie finalizată până la finele anului curent.

Lucrările vor fi executate de Diferit SRL, ofertant unic la licitaţia publică lansată de municipalitate anul trecut. Deși constructorul cerea ca traficul să fie oprit pe durata lucrărilor, se caută soluții ca acesta să nu fie blocat, dezvăluie primarul municipiului Cluj-Napoca.

„Podul care leagă cartierul Mănăștur de Grigorescu a fost construit în 1975, de atunci nu s-au făcut lucrări de reparații, din 18 februarie va intra în reparații. Lucrările se vor efectua sub trafic, gândiți-vă ce ar însemna să închidem traficul acolo. Se va lucra sectorial, de aceea termenul de execuție este de 9 luni”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.


În urma lucărilor, podul va avea o față nouă, urmând a fi regândite carosabilul și trotuarele. De asemenea, va fi modernizat iluminatul public, va fi instalat un sistem de supraveghere video și vor fi efectuate reparații de infra- și suprastructură a pasajului.

Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: 15 pentru Calea Florești, câte 10 pentru strada Bucium și Bulevardul 1 Decembrie, respectiv 39 de stâlpi pentru bretelele de urcare pe pod.


De asemenea, va fi realizată o hidroizolaţie performantă, se vor pune borduri de granit și vor fi montate panouri fonoabsorbante pentru a diminua zgomotul produs de trafic. Pasajul va avea partea carosabilă de 18,50 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,20 m lățime dreapta, respectiv 1 m lățime pe partea stângă. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1,1 milioane de le (TVA inclus).

abonare newsletter