Actualitate

Taxi pentru animale în PREMIERĂ la Cluj. Un tânăr clujean a venit cu ideea

Un tânăr clujean a venit cu două idei inedite de afaceri care va ușura viața stăpânilor de animale.

Elisei Nemeș, un clujean în vârstă de 22 de ani, a dorit să creeze un loc în care clujenii pot găsi mai ușor un cabinet veterinar de încredere, care poate răspunde nevoilor pe care le au ca stăpâni de animale, dar și un serviciu care să îi ajute să ajungă în timp util la medicul veterinar, fără să se confrunte cu reticențe din partea taximetriștilor. Astfel au apărut vetghidcluj.com și Vet Taxi.

Elisei Nemeș este un tânăr din Cluj care studiază antropologia. În timpul liber însă, dorind să facă ceva din iubire pentru animale, dar și din empatie pentru ceilalți stăpână de animale (el având doi căței), a creat un serviciu de taxi care este destinat în exclusivitate transportului animalelor.


„Am fost inspirat de un medic veterinar, care mi-a zis că ar fi nevoie de un astfel de serviciu. Și mi s-a părut o idee bună. Din profiturile care vor rezulta din Vet Taxi, o sumă importantă va merge către adăposturile de animale și către oamenii care nu își pot permite tot timpul să cumpere mâncare pentru animăluțele lor”, spune tânărul.

A fost nevoie de Vet Taxi fiindcă taximetriștii refuză să transporte animale

Stăpânii de animale care nu au mașină și trebuie să își transporte animăluțul la un medic veterinar, de cele mai multe ori sunt loviți de refuzul taximetriștilor, care nu doresc, de cele mai multe ori, să își umple mașina de păr.


„Ideea e că foarte multă lume se plânge că manoritatea companiilor de taxi nu acceptă animale, mai ales dacă sunt de talie mare. Fiindcă, cele mici pot fi ținute în brațe, nu murdăresc mașina. Mi se pare oarecum corect, fiindcă dacă șoferul transportă, spre exemplu, un ciobănesc, care lasă mult păr în mașină, șoferul trebuie să meargă să curețe mașina, nu poate lua alți clienți”, explică Elisei.

O colaborare mai bună între stăpânii animalelor și medicii veterinari

De asemenea, Elisei Nemeș a creat un loc în care proprietarii de animale și medicii veterinari pot comunica mai ușor. Astfel a apărut Vetghid.


„Viziunea a fost să aduc toate cabinetele veterinare în același loc ca să venim în ajutorul stăpânilor animalelor, dar și a unităților veterinare. Veterinarii se pot cunoaște între ei, se pot împrieteni, se pot consulta, iar clujenilor care au animale le va fi mult mai ușor să găsească un cabinet veterinar care să se potrivească nevoilor pe care le au animăluțele lor. Vrem să creăm un forum, unde oamenii pot pune întrebări, medicii pot răspunde și să motiveze stăpânii animalelor să nu caute soluții la problemele animăluțelor pe net. De asemenea și clienții pot să posteze sugestii, păreri, să se ajute între ei”, explică Elisei.

Secțiune de donații și adopții pe platformă

Ca să nu mai există situații de donare de animale care se lasă cu abandonul sau ignorarea lor, pe platformă există și o secțiune specială pentru donații și adopții.


„Foarte multă lume care donează, dorește să îi facă un bine animalului și îl dau cuiva care ajunge până la urmă să îl abandoneze sau nu îl îngrijește cum ar trebui. Dar dacă schimbul se face prin intermediul platformei, se realizează un contract de adopție-donație. Acolo e prezentat regulamentul privind drepturile animalelor, dar și responsabilitățile stăpânilor”, zice Elisei.

Elisei știe că nu poate să salveze toate animalele, însă vrea să ajute cât mai multe, de aceea își dedică timpul pentru a oferi o viață cât mai ușoară atât sufletelor negreitoare, cât și stăpânilor acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter