Actualitate

Primăria înverzește orașul cu pomi și flori în valoare de 6 milioane de lei

Plantările de arbori și de gard viu fac parte din planurile Primăriei pentru a schimba fața orașului. Peste 60 de arbori au fost deja plantați la mai multe școli și grădinițe din Cluj-Napoca, iar plantările vor continua, o parte din materialul dendrologic urmând să ajungă în grija asociațiilor de proprietari.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, acțiunea de înverzire a Clujului va începe odată cu sosirea primilor 10.000 de butași de gard viu. Obiectivul administrației locale este ca niciun loc printre blocuri să nu rămână gol.

„Miercuri vom începe să plantăm gardul viu, vor sosi primii 10.000 de butași. De asemenea, avem vreo 800 de arbori pe care îi vom planta. Orice investiție pe care o facem în școli și în grădinițe va fi în avantajul copiilor noștri, un spațiu verde, de calitate le va face pauzele mai frumoase, vor avea mai mult oxigen pentru a se concentra. Totodată, avem o licitație în desfășurare pentru 3.000 de arbori cu balot. Începând din toamnă și până în primăvara anului 2020 îi vom planta și pe aceștia, dar mai întâi vom termina cu cele 1.500 din licitația veche”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, la un post de radio local.


Primăria municipiului Cluj-Napoca va cumpăra arbuști, arbori, gazon și flori în valoare de circa 5,9 milioane de lei, potrivit licitației lansate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 martie. Licitaţia lansată în SEAP prevede încheierea unui acord cadru de furnizare material dendrofloricol (arbori şi arbuşti, plante anuale/bienale/perene, gazon), iar contractul este împărţit în 21 de loturi. Printre acestea se numără arbori răşinoşi cu balot, arbori foioşi de aliniament cu balot, arbori „Prunus Malus” cu balot sau flori pentru jardiniere în suporţi pe stâlpi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter