monitorulcj.ro Menu
Actualitate

„Toba lui Boc”, o mișcare de PR reușită

Primarul Emil Boc a fost filmat şi fotografiat în timp ce bătea toba la meciul România-Cehia din Fed Cup. Deşi decizia primarului de a merge cu toba a fost contestată, fiindcă nu s-ar potrivi cu tenisul, gestul său a fost aplaudat, atât în Cluj, cât şi în ţară.

Simona Halep și celelalte jucătoare din echipa de Fed Cup a României s-au simțit ca acasă în Cehia. La meciul din grupa Mondială a Fed Cup, disputat la Ostrava, câteva sute de români au făcut deplasarea, iar 300 dintre ei au venit tocmai de la Cluj. Se pare că sprijinul lor acestora a fost de real folos, mai ales pentru Simona Halep, care a spulberat-o pe Katerina Siniakova.

Înarmaţi cu tobe, steaguri şi eşarfe, fanii şi-au făcut încălzirea înainte de meciul cu Cehia. Emil Boc, primarul Clujului, a mers special la meci şi a fost liderul galeriei din Ardeal.


Clujul văzut ca un oraș cosmopolit, energic și cool

Într-o opinie publicată în republica.ro, despre meciul cu Cehia din Fed Cup, Florin Negruțiu a scris că primarul Clujului a fost „unde trebuia să fie: la tobă”.

Cluj Napoca susține echipa de Fed Cup a României scrie pe un banner mare, vizibil și de la București. Așa se promovează orașele, așa se muncește inteligent ca să aduci vizibilitate și atașament pentru comunitatea ta. Primarul din Cluj a fost unde trebuia să fie: la tobă. Este și aceasta o explicație pentru care Clujul a crescut și a construit atât de mult în ultimii ani, reușind să se rebranduiască drept un oraș cosmopolit, energic și cool. Și da, în România, Fed Cup-ul se ține la Cluj, nu la București”, se menționează în articol.


„Într-adevăr Clujul susține Naționala României”

Leon Gomboș, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Educație Fizică și sport Cluj și-a exprimat, de asemenea, opinia pe pagina personală de Facebook în ceea ce privește gestul primarului Emil Boc.

„În trecutul comunist, țările din spațiul est european, inclusiv România, investeau puternic în sport, iar rezultatele sportivilor erau folosite de multe ori pentru propagandă, pentru a arăta lumii supremația unei orânduiri comuniste asupra celei occidentale. Din acest punct de vedere Emil Boc este unul din cei mai mari ”comunisti” pe care i-am cunoscut... Infrastructura sportivă a Clujului este de admirat, chiar daca unii înlocuiesc admirația cu invidia. La evenimentele sportive majore găzduite de Cluj, în cadrul unor coregrafii superbe, apărea mesajul ”Clujul susține Naționala României” (Foto 1). Cârcotașii spuneau că este doar o lovitură de imagine, chiar daca foarte bine realizată. Ceea ce s-a petrecut însă în weekendul ce tocmai s-a încheiat, a fost de domeniul fantasticului... o victorie imensă a echipei de Fed Cup a României, împotriva Cehiei, cea mai titrată echipă din tenisul feminin mondial, chiar în fieful acesteia, o victorie la care speram cu toții, dar în care putini credeam cu adevărat. Printre cei ce credeau în miracole s-a numărat și primarul Clujului, Emil Boc, cel care a trecut la ”munca de jos” și s-a transformat în șef de galerie. Ritmul debordant al tobei lui Boc, scandările și încurajările permanente ale inimoasei galerii române au făcut ca speranțele să devină realitate. Nu am putut să nu admir energia debordantă transmisă fetelor și să nu mă simt mândru că într-adevăr ”Clujul susține Naționala României”. Felicitări sportivelor și un mare Respect tuturor membrilor galeriei..., iar pentru Emil Boc, încă odată, Jos pălăria!”, a scris profesorul universitar.


Ilie Năstase, impresionat de gestul lui Boc

Fostul tenismen Ilie Năstare l-a felicitat pe Emil Boc pentru galeria pe care a făcut-o în timpul meciului.


„Dacă e finala la Bucureşti, nu avem unde să o jucăm. Că probabil e într-o lună mai frumoasă, mai călduroasă. Unde să jucăm? O să jucăm probabil la Cluj, că l-am văzut pe domnul Boc şi îl felicit că dădea la toba aia chiar dacă e primar, chiar dacă a fost primul ministru. Bravo lui! Nu şi-a pus numele pe o sticlă de vin, s-a dus să încurajeze echipa României”, a declarat Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

Etichete: fedcup tenis