monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Rablele de pe drumurile Clujului. Sute de mașini prezintă pericol de accidente

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată ţara, şi a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorităţii.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

Potrivit unui comunicat de presă RAR, în județul Cluj cifrele sunt următoarele:


Vehicule verificate: 2737 dintre care 37.66 % neconforme, iar 147 de mașini prezentau pericol iminent de accident.

2.12 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).


În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 625 de amenzi contravenționale, au fost retrase 600 de certificate de înmatriculare și reținute 6 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.


Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni, precizează comunicatul.