monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Doi bărbați, reținuți de poliție, după ce și-au BĂTUT soțiile

După o ceartă cu soția, un floreștean s-a enervat și a bătut-o. Acum, pe numele bărbatului s-a emis un ordin de restricție și a fost reținut de către polițiști.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 7 februarie, un bărbat de 38 de ani din Florești, și-a agresat soția de 31 de ani în propria lor casă. A doua zi, bărbatul a avut iar chef de scandal, de data aceasta în timp ce se afla cu soția în mașină, deplasându-se prin Florești. Floreșteanul a devenit iar violent, iar femeia, ca să scape, să sărit din mașină și a cerut ajutorul trecătorilor.
„În baza celor constatate, la data de 8 februarie , polițiștii au emis de urgență un ordin de protecție provizoriu și s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, faptă prevăzută de Codul penal. Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. La data de 9 februarie, procurorii au confirmat ordinul de protecție provizoriu și au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de bărbat. Cercetările continuă, sub coordonarea unității de parchet competente”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Tot la data de 8 februarie, polițiștii au trebuit să intervină să calmeze spiritele între doi soți din Dezmir. Un bărbat de 49 de ani și-a agresat soția, o femeie de 44 de ani, fiindcă s-au certat.


Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, impunându-i-se să părăsească locuința și să nu se mai apropie de acea adresă, însă asta nu l-a calmat pe bărbat. În aceeași noapte, polițiștii au trebuit să intervină iar. Bărbatul a fost găsit în curtea casei, cu o sticlă cu combustibil, amenințând că va da foc casei.  olițiștii l-au imobilizat și l-au condus la sediul unității de poliție.

„În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, la xdata de 9 februarie, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile de către procuror. Cercetările continuă față de bărbat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordin de protecție provizorie a oricăreia dintre măsuri, fapte prevăzute de Codul penal, respectiv Legea 217/2003 republicată”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.