Actualitate

UPDATE Protest pentru cauza persoanelor cu dizabilități la Cluj și în alte orașe din țară

Părinții copiilor cu dizabilități, dar și adulții cu dizabilități vor ieși în decursul zilei de ani, în intervalul 10-13, în Piața Unirii să protesteze pentru modificarea Proiectului de buget aferent anului 2019.

UPDATE

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a cere drepturile persoanelor cu dizabilități.


 

În Cluj-Napoca și în încă 18 județe din țară, persoanele cu dizabilități, dar și părinții copiilor cu dizabilități ies în stradă pentru că vor să fie modificat Proiectul de Buget pe anul acesta.
„În Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale.
Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire. Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgență, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinților de copii cu dizabilități și a adulților cu dizabilități din România.au transmis organizatorii.


Județele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor și/sau venirea la București) Protestului ”Nu Negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități” până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Covasna, Timișoara, Buzău.
 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter