Actualitate

Vârstnicii clujeni au dansat la Revelionul Pensionarilor organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor

Peste 300 de persoane, membrii ai Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, s-au întâlnit la sfârșitul lunii ianuarie pentru a sărbători împreună trecerea în Noul An. Distracția a fost în toi, vârstnicii au mâncat pe săturate și au dansat ore întregi.

Așa cum este obiceiul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, și anul acesta au organizat Revelionul Pensionarilor, în data de 29 ianuarie, în sala de mese a Liceului de Transporturi. În fiecare an, asociația organizează acest eveniment, pentru ca persoanele trecute de prima tinerețe, de vârstă apropiată, să iasă din cotidianul de zi cu zi și să se mai distreze.

Față de anii precedenți, situația a fost puțin mai deosebită. Fiindcă în fiecare an numărul de membri care doreau să participe la Revelion era destul de mare, organizatorii erau nevoiți să facă petrecerea de două ori, din cauza lipsei de spațiu. Anul acesta însă a fost găsită o sală suficient de încăpătoare pentru toți cei 312 participanți.


„Sala de la Liceul de Transporturi, credem noi, dar și din părerile participanților, este locația potrivită pentru așa ceva și ne-a plăcut tututor în mod deosebit. Anul acesta am organizat într-o singură locație, o singură dată”, a spus Alexandru Pop, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.

Astfel, într-o marți după-masa, timp de câteva ori, pensionarii clujeni s-au putut bucura de o masă consistentă, de muzică bună și distracție. Costurile petrecerii, în proporție de 20%, au fost acoperite de asociație.


„Sunt amatori de distracție. Pe ei în interesează să danseze. Ei sunt de vârstă apropiată, așa că toată lumea participă la distracție. Nu există niciun fel de reținere, cum că tinerii s-ar uita într-un fel sau altul. La noi toată lumea dansează”, a explicat președintele asociației.

Astfel, pensionarii clujeni, în ciuda vârstei înaintate, au și ei chef de distracție și dans din când în când. Dintre cei 312 membri care au participat la eveniment, 14 persoane erau trecut de 80 de ani, iar un pensionar depășise nouă decenii de viață.


„O altă persoană în ziua respectivă a avut ziua de naștere. În aceste condiții, consiliul direcțional am decis că ar fi bine să le acordăm mici atenții și felicitări în fața tuturor”, a spus Alexandru Pop.

Cântăreața de muzică populară Mariana Morcan i-a încântat pe participanți cu melodii de suflet, specifice vârstei, pe care pensionarii au putut dansa și pe care le-au cântat cu drag.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter