Actualitate

„Hänsel și Gretel”, basmul finalului de săptămână la Teatrul „Puck”

Frumoasa poveste a peripețiilor lui Hänsel și Gretel în Pădurea Fermecată, scrisă de Frații Grimm va fi prezentată în acest weekend la Teatrul de Păpuși „Puck” în două variante, atât în limba română, cât și în maghiară.

Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice. Drumul le este îngreunat de Baba Cloanță. În timp ce spiridușul Csipet și ursul Döme fac tot ce le stă în putinţă pentru a ajuta copiii, în final Gretel reușește să evadeze din mâinile vrăjitoarei.

Sâmbătă, 9 februarie, de la ora 11, spectacolul „Jancsi és Juliska"/„Hänsel și Gretel" va fi prezentat pe scena instituției în limba maghiară.


Regia este semnată de Varga Ibolya. Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron și Csortán Márton. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, 10 februarie, de la orele 11 și 12:30, se va juca varianta în limba română a spectacolului „Hänsel și Gretel”. Mesajul foarte înălțător al poveștii este solidaritatea și iubirea de frate care poate să învingă forțele malefice. În prima parte a poveștii, acestea sunt reprezentate o dată de mama vitregă, iar în a doua parte a poveștii de vrăjitoare.


„Iubirea dintre frați este eternă, este protejată de o lume sacră. Ei reprezintă ordinea în lume, frații care se regăsesc și trec și peste încercări foarte grele cum este pericolul de moarte. Fiecare preia conducerea atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya. La fel ca în majoritatea poveștilor nordice, pădurea este un spațiu special, plin de mistere, plin de pericole.

Scenariul spectacolul este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan și Adina Ungur. Spectacolul durează aproximativ 55 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

abonare newsletter