Actualitate

Inspectoratul Școlar Județean inaugurează noul sediu. Ministrul Educației, prezent la eveniment

După ani de amânări, în care au fost cheltuiți zeci de milioane de lei, Inspectoratul Școlar Județean urmează să se mute într-un nou sediu. Noua locație este situată pe strada Argeș, iar joi, 7 februarie va avea loc deschiderea oficială.

Joi va avea loc o conferință de presă la care va participa și Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj au fost încheiate la sfârșitul lunii mai, iar în toamnă a avut loc recepția noii locații.


Inițial, lucrările la acest obiectiv au început în 2009 însă din cauza firmei Construdava, care a câştigat iniţial licitaţia, proiectul a fost blocat mai mulţi ani.

Lucrarea trebuia finalizată într-un an, iar proiectul prevedea o clădire de birouri cu trei niveluri, un bazin de înot la standarde internaționale, o sală de sport multifuncțională și 20 de locuri de parcare.


Finanțarea este asigurată integral de către Ministerul Educației, însa lucrările au fost oprite în mai multe rânduri ca urmare a faptului că la săpăturile fundației au fost descoperite mai multe vestigii arheologice, ceea ce a determinat Ministerul Culturii să anuleze avizul acordat inițial.

Construirea noului sediu a costat 10 milioane de lei.


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter