monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un start-up CLUJEAN primește finanțare din Canada. Ideea indianului care „în viața trecută a fost transilvănean” valorează peste 15 mil. $

AlphaBlock, un start-up IT deschis de indianul Mukul Pal și soția sa clujeancă, Florina, a primit o finanțare din partea unui fond de investiții din Canada, pentru a-și perfecționa produsul.

AlphaBlock este o soluție bazată pe tehnologii de inteligență artificială și blockchain pentru gestionarea riscurilor cu care se confruntă fondurile de pensii. Valoarea investiției acordate de fondul Real Ventures din Toronto nu a fost dezvăluită, dar, în urma acestei finanțări, start-upul clujean este evaluat la 15 milioane de dolari, potrivit EU Startups.

Fondator și CEO al start-upului AlphaBlock este Mukul Pal, un antreprenor ajuns la Cluj-Napoca tocmai din India. Soția sa, Florina, originară din Cluj, ocupă poziția de technical lead în startupul Fintech, conform startupcafe.ro.


Cu o experiență de peste 20 de ani în investiții și consultanță, Mukul Pal a studiat științe și business în India, după care a făcut un masterat în economie și statistică la Universitatea  „Babeș-Bolyai”, între 2014-2016. De asemenea, a studiat domeniul FinTech (tehnologii financiare) în SUA, la MIT. În februarie 2018 a înființat AlphaBlock, care își are centrul de cercetare-dezvoltare la Cluj-Napoca, dar operează în SUA, Europa și India, având sediul social în apropiere de Los Angeles.

Citește AICI interviul exclusiv acordat de Mukul Pal pentru Monitorul de Cluj.