monitorulcj.ro Menu
Actualitate

1 an și 7 luni de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru că A OFERIT MITĂ POLIȚIȘTILOR

Șoferul a fot depistat în trafic cu un autoturism neînmatriculat și cu un număr fals de înmatriculare și, ca sp scape, i-a promis unui agent de poliție 500 de euro.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat, luni, 28 ianuarie, acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul R.O.C., persoană fără calitate specială, cercetat într-un dosar penal instrumentat de lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj.

Procurorul a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 7 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.


Prin acord, s-a stabilit ca persoana condamnată trebuie să urmeze un program de reintegrare socială, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și să plătească suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În fapt, în data 12 decembrie 2017, inculpatul R.O.C., după ce a fost depistat în trafic conducând un autoturism neînmatriculat și cu un număr fals de înmatriculare, i-a promis unui agent de poliție suma de 500 de euro. Ulterior, la sediul poliției, acesta a introdus în documentele predate polițistului suma de 300 de euro.