Actualitate

Numărul persoanelor DECEDATE din cauza GRIPEI a ajuns la 64

Încă o persoană a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 64, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană decedată din cauza gripei este un bărbat de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal A. El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat.

La nivelul Clujului, s-a înregistrat până acum două cazuri de deces din cauza gripei. Ultimul este un bărbat de 57 de ani din Cluj-Napoca care a murit de gripă. Acesta suferea şi de alte afecţiuni. Bărbatul era internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca și suferea şi de alte afecţiuni.


Primul deces înregistrat în Cluj a fost înregistrat luni atunci când o femeie de 39 de ani a murit din cauza gripei.

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, după trei săptămâni epidemice consecutive și 55 de decese din cauza bolii, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemia de gripă pe întreg teritoriul țări.


Ministerul Sănătăţii a transmis către toate spitalele din ţară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, a declarat miercuri dimineață Sorina Pintea. Ministrul Sănătății a precizat că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unităţile sanitare, în special în secţiile cu risc.

Vaccinarea impotriva virusului gripal rămâne soluţia principală pentru prevenirea îmbolnăvirilor, susține Sorina Pintea.
„Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese, mai devreme. Diferenţa e că avem un număr mai mare de cazuri şi un număr mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare, tulpina inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile din România. Evoluţia previzionată, obiectivul Ministerului Sănătăţii e reducerea numărului de cazuri severe şi de decese cu gripă. Măsurile pe care Ministerul le-a transmis în teritoriu încă de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplică şi în cazul în care se constată epidemia”, a mai spus ministrul Sănătății.


În acest moment nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza ciculaţiei virusului gripal, a anunţat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, precizând că aceasta este o măsură luată în situaţii extreme, iar „noi trăim o situaţie normală”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter