Actualitate

Șoferi băuți sau cu carnetul suspendat depistați de polițiști în Dej și Gherla

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au organizat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în municipiu.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au desfăşurat, joi, 31 ianuarie, o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în municipiu.

Astfel, au fost controlaţi 10 agenţi economici şi au fost controlate 168 de vehicule. Au fost legitimate 142 de persoane și au fost puse în executare 4 mandate de aducere.


Neregulile constatate de poliţiştii dejeni au condus la aplicarea a 61 de sancţiuni contravenţionale, 37 dintre acestea pentru abateri de la prevederile legislaţiei rutiere în vigoare, conform O.U.G. 195/2002, 3 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii nr. 61/1991 republicată, 5 pentru încălcări ale O.U.G. 97/2005 privind evidenţa persoanelor, 4 pentru încălcări ale Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicit, 8 pentru nereguli privind paza bunurilor, conform Legii 333/2003.

Au fost confiscate bunuri în valoare 1100 de lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată, 4 permise de conducere. De asemenea, au fost constatate, în flagrant delict, 2 infracţiuni la regimul rutier, una de conducere fără permis şi una de conducere sub influenţa alcoolului.


În cadrul acestei acțiuni, poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul Dej, judeţul Cluj, care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 07.10, poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul Dej, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,75 mg/l conform rezultatului testării cu aparatul etilotest.


Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


Un bărbat de 48 de ani, din oraşul Beclean, judeţul Bistriţa Năsăud, a fost depistat de către polițiști conducând fără permis. Acesta conducea un autoturism pe strada 1 Mai, din municipiul Dej, deşi nu este deţinător de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


Și în Gherla, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală au depistat un bărbat de 48 de ani, din Bucureşti, conducând un autoturism deşi avea suspendat dreptul de a conduce.

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1C, pe raza localităţii Buneşti, judeţul Cluj, deşi avea suspendat dreptul de a conduce.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Polițiștii vor continua acțiunile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter