Actualitate

Paprikajancsi și prințesa Aurora, eroii de pe scena Teatrului „Puck” în weekend

La finalul acestei săptămâni, cei mici și cei mari sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” să se bucure de poveștile pline de farmec a doi eroi îndrăgiți ai copilăriei.

Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 11, va fi prezentat pe scena instituției spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László, iar duminică, 3 februarie „Frumoasa din pădurea adormită”, spectacol regizat de Gabriel Apostol, care va avea reprezentații de la 11 și 12.30.

„Aventurile lui Paprikajancsi” este un spectacol inspirat din povești tradiționale maghiare, a cărui premieră a avut loc în urmă cu un an, la aniversarea a 68 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși „Puck”. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz, iar regia de Vadas László.


Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.


Duminică, cei mici sunt așteptați să se bucure de un spectacol care o are în prim-plan pe prințesa Aurora. Este vorba de „Frumoasa din pădurea adormită”, povestea clasică a Fraților Grimm, prezentată în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol.

Totul începe cu blestemul aruncat de ursitoarea cea rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea micuței prinţese. Astfel, Aurorei îi este ursit ca atunci când împlinește 16 ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Din fericire, blestemul este „îndulcit” de o ursitoare bună. Datorită ei, Aurora nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc, alături de întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.


Regia este semnată de Gabriel Apostol, scenografia de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală este realizată de Dan Bălan. Din distribuție fac parte actorii: Robert Gutunoiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel,

Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur și Iulian Lungu.


Spectacolul se joacă în limba română.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.


 

Etichete: teatrul puck
Ultimele Stiri
abonare newsletter