Actualitate

Deputat clujean: “Florin Piersic e un actor mediocru. Ce se întâmplă cu cheltuielile publice e un kitsch grotesc”

Deputatul independent Adrian Dohotaru a fost singurul care a luat atitudine după dezvăluirea că Primăria Cluj-Napoca a plătit 28.000 de euro, bani publici, pentru un spectacol în cinstea actorului Florin Piersic la împlinirea vârstei de 83 de ani.

“Acesta e Clujul după cortina propagandei. Ce se întâmplă cu cheltuielile publice e de un kitsch grotesc. Sper ca trei forțe politice noi să intre în Consiliul Local, să facă o majoritate, pentru ca banul public să fie cheltuit cu o mai mare responsabilitate. Susțin revenirea cinematografului la denumirea de Cinema Republica. Florin Piersic este un actor mediocru, în fond, chiar dacă popular, actorii și regizorii tinerei generații fiind mult peste valoarea sa”, a scris Dohotaru pe Facebook.

Primăria Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 26 ianuarie, în Cinematograful “Florin Piersic” un eveniment omagial în cinstea actorului Florin Piersic care a împlinit 83 de ani. Costurile organizării evenimentului s-au ridicat la puțin peste 28.000 de euro.


“Având în vedere că artistul Florin Piersic împlinește 83 de ani dorim să organizăm un eveniment omagial cultural-artistic deosebit în data de 26 ianuarie în Cinematograful «Florin Piersic» cu momente unice de teatru, operă și folclor. Conform analizei cheltuielilor, bugetul solicitat pentru organizarea evenimentului aniversar cu actorul Florin Piersic este de 100.000 lei (cheltuieli legate de prestațiile artiștilor – onorariu, transport, cazare și masă), 5.000 de lei (costuri pentru sonorizare și lumini) și 25.000 lei – recepția”, se arăta în proiectul de hotărâre votat de consilierii locali.

Monitorul de Cluj a scris că spectacolul de ziua lui Florin Piersic a fost învăluit într-o enigmă totală. Nu se știe pentru ce este folosită suma exorbitantă pe care Primăria Cluj-Napoca a alocat-o pentru eveniment, 130.000 de lei. La spectacolul de sâmbătă, multe dintre locuri au fost rezervate pentru apropiații artistului, dar și pentru apropiații administrației locale, așa că puțini clujeni au reușit să își facă o rezervare.


Şi actorul Florin Piersic a avut o reacţie pe Facebook, după ce Monitorul de Cluj a publicat informaţia legată de costul evenimentului organizat de Primăria Cluj-Napoca de ziua sa.

"Stau şi mă întreb de ce s-a schimbat lumea atât de în rău... Aflu din ziare că mi se pregăteşte de către Primăria Cluj o sărbătorire la 83, de 28000 euro sau de 130000 lei, «bani publici». Nu se mai satură ziarele de ştiri «de senzaţie». Tot ce se va întâmpla în ziua de 26 seara, la 18.30, este că mă voi întâlni cu câţiva prieteni la Cinematograful «Florin Piersic». La această întâlnire, fiind intrare liberă, poate veni oricine are bucuria să ne întâlnim, să povestim. Nu rataţi nici o ocazie să aruncaţi cu noroi... Vă folosiţi de mine, de ziua mea, ca să vă manifestaţi antipatiile politice?!Ce păcat!", a scris Florin Piersic, pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter