Actualitate

Un tânăr de 280 de kilograme a murit la UPU Cluj. Mama acuză medicii de nepăsare

Un tânăr diagnosticat cu retard mintal moderat cu tulburări de comportament, hemipareză dreapta spastică și obezitate morbidă a murit pe un pat la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, după multe chinuri.

Tânărul bolnav avea 26 de ani și cântărea 280 de kilograme. În septembrie 2017, mama tânărului declara pentru Ziar de Cluj că medicii de la Chirurgie II i-au cerut 3.000 de euro pentru o operație care l-ar fi scăpat de obezitatea morbidă. Însă nu a avut de unde obține o sumă atât de mare. Așa că într-un an și câteva luni, tânărul a ajuns să cântărească cu aproape 100 de kilograme mai mult.  Situația tânărului a fost adusă din nou în atenția opiniei publice de presa locală, în 17 ianuarie, iar autoritățile s-au sesizat în 22 ianuarie. A fost internat abia după ce a intervenit primarul din Chinteni, Lucia Suciu, deși Valea Fânațelor unde locuia tânărul aparține de Cluj-Napoca.
Din nefericire, tânărul a murit joi la Unitatea de Primire a Urgențelor.

„Acest pacient a fost adus pentru niște leziuni care erau cu suprainfecție, iar dânsul prin acea obezitate morbidă avea undeva la 280 de kg. A făcut complicații respiratorii și cardiace. Aici sunt niște probleme de educație și pe partea aceasta de management de familie pentru pacienții care sunt obezi. El trebuia asistat din momentul în care a depășit 120 de kg. Era greu de asistat o asemenea persoană și familia așa și recunoaște că nu a putut să managerieze problema cu dânsul pentru că era cu niște probleme de retard și cu niște probleme psihice în care dânsul nu înțelegea nici să fie asistat în spital, nici să stea și nici să dorească să nu mai mănânce. A fost, practic, evoluția acestei obezități morbide”, a declarat, vineri, Adela Golea, director medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter