monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Șoferi clujeni depistați sub influența alcoolului. Polițiștii îi cercetează pentru încălcarea Codului Penal

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează un bărbat de 58 de ani din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 17:10, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca în colaborare cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 58 de ani din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Muncii din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Tot ieri, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida a început cercetarea un bărbat de 47 de ani din comuna Mociu, judeţul Cluj, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 47 de ani din comuna Mociu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Ghirişul Român, pe D.N. 16, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest.


În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanţe” faptă prevăzută şi pedepsită de Cod Penal.