Actualitate

O haită de câini, SPAIMA FLOREȘTENILOR!

De câteva luni bune, pe strada Someșului din Florești își face veacul o haită de câini, care latră și încearcă să îi muște pe trecători. Câinii au un proprietar, însă sesizările către poliția locală sunt fără efect.

Șapte dulăi se plimbă nestingheriți pe un teren de pe strada Someșului. Sute de persoane circulă zilnic prin acea zonă, iar câinii sunt agresivi. Ajuns la limita răbdării, un floreștean caută soluții pe rețelele de socializare. Îi întreabă pe cocetățenii săi ce ar putea să facă.

„Cum putem rezolva problema cu câinii de pe Someșului? Au început să latre la trecători și chiar au încercat să îi muște. Ar trebui ori relocați ori duși la adăpost”, a spus bărbatul.


Mai mulți floreșteni au zis că au semnalat problema către la poliția locală, proprietarul câinilor a fost amendat, însă continuă să îi lase liberi pe stradă.

„Am sunat de mai multe ori la poliția locală pentru a le reaminti de acești câini, care mai mult sunt pe afară decât în curtea omului. Am înțeles că l-au atenționat de mai multe ori pe proprietarul și chiar l-au amendat (deși nu prea cred), dar fără niciun rezultat. Problema reală este proprietarul, pentru că și dacă dispar acești câini, își va aduce alții și îi va crește în aceleași condiții”, a zis un alt floreștean.


„Soțul meu a sunat la Poliția Locală și au zis că vor lua măsuri. Asta s-a întâmplat acum trei săptămâni, când erau doar doi câini. Tot ieșeau pe trotuar și erau agresivi cu trecătorii. Eu zic să sunăm cât mai multe persoane la poliție să îl determine cumva pe proprietar să ia măsuri”, a sugerat o floreșteancă.

Au fost făcute și sesizări scrise, însoțite de fotografii, însă pe măsură ce se înmulțesc numărul reclamației se pare că și numărul câinilor crește.


„Eu personal am sunat săptămânal la Poliția Locală în acest sens. Am făcut sesizare scrisă prin mail, cu poze. Situația s-a înrăutățit în loc să se amelioreze”, a povestit un bărbat.

 


 

Etichete: caini floresti
abonare newsletter