Actualitate

Probleme pentru jandarmii clujeni. Maşinile se strică în timpul misiunilor

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Sebastian Florin Cliţan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea pe care o conduce ar mai avea nevoie de câteva zeci de ofiţeri şi zeci de autovehicule.

El a spus că, în prezent, unitatea lucrează cu o acoperire de personal ofiţeri de 74% şi de 44% în cazul dotării cu autovehicule.

"Avem 74% încadrare la ofiţeri şi 44% dotare autovehicule. Într-o anumită măsură, activitatea este afectată. Referitor la încadrarea cu ofiţeri, am delegat unele atribuţii altor ofiţeri. (...) Privind gradul de dotare cu autovehicule, lipsa încadrării cu mijloace auto încercăm să o suplinim printr-o activitate mai susţinută şi asiduă. La finele anului 2018, am reuşit să ne îmbunătăţim dotarea cu şase microbuze Renault Trafic 8+1 şi trei autovehicule Duster", a spus Sebastian Florin Cliţan.


El a explicat că au existat şi cazuri în care maşinile s-au defectat în timpul misiunilor.

"Am încercat să casăm acele autovehicule care şi-au depăşit durata normală de folosinţă din cauza uzurii, kilometrilor parcurşi sau faptului că nu mai corespund normelor de circulaţie pe drumurile publice. (...) La una dintre deplasările spre municipiul Alba Iulia, un autobuz de transport efectiv s-a defectat pe la mijlocul drumului şi am fost nevoiţi să ne întoarcem cu câteva microbuze, să preluăm jandarmii", a mai spus Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.


În cursul anului 2018, unitatea clujeană a organizat şi executat peste 3.000 de misiuni.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca are ca arie de acoperire judeţele Cluj, Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Maramureş.

abonare newsletter