Actualitate

Ştefan Tudor Cârje, tânărul drogat care a omorât-o pe Gabi Rîpan, are nevoie de sânge

Ştefan Tudor Cârje, tânărul de 19 ani, autorul cumplitului accident din Floreşti în care o studentă din Suceava şi-a pierdut viaţa, este în stare gravă la spital şi a rămas fără un picior. Prietenii fac apel la oameni să doneze sânge.

UPDATE 23.01.2018 (21.30): Lovitură de teatru: Ștefan Tudor Cârje NU se afla sub influența drogurilor! Un comunicat al IPJ Cluj, care citează rezultatele de la IML, arată că în sângele tânărului nu s-au identificat urme de alcool sau droguri. Un comunicat transmis de IPJ Cluj, imediat după accident, arăta că Ștefan Tudor Cârje ar fi consumat substanțe psihoactive.

ȘTIREA INIȚIALĂ:


“Cine vrea şi poate să doneze sânge pentru Cârje Ştefan Tudor, grupa A2 pozitiv sau 0 (s-ar putea să fie ok orice grupă), o poate face pe strada Nicolae Bălcescu, nr 18, între orele 7:30 - 13:00 şi să spună că vrea să doneze pentru pacientul respectiv!”, este mesajul care circulă printre prietenii şi apropiaţii băiatului.

Ştefan Tudor Cârje, 19 ani, din Floreşti, conducea Mercedesul care aparținea tinerei Gabi Rîpan, când a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit de un stâlp. Gabi Rîpan a murit pe loc, fiind prinsă în mașină.


Impactul a fost atât de puternic încât tânărul a fost proiectat zeci de metri de maşină. Un echipaj medical l-a transportat pe acesta la Spitalul Judeţean Cluj, acolo unde medicii au fost nevoiţi să îi amputeze un picior pentru a-i salva viaţa.

La spital, s-a stabilit că Ştefan Tudor Cârje a consumat substanţe psihoactive.


Tânărul în vârstă de 19 ani a fost dus de un echipar SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului în jurul orei 04:00 cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, fractură scapulă stângă și traumatism complex de gambă și picior drept, cu ischemie acută post-traumatică.

La ora 05:30, o echipă chirurgicală formată din medici cu diverse specializări (chirurgie vasculară, ortopedie, chirurgie plastică) a intrat cu pacientul în sala de operații, încercând revascularizarea membrului inferior prin bypass arterial.


Gabi Rîpan, tânăra care a decedat, este din Suceava și studia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 21 ianuarie, în jurul orei 03:00, un tânăr de 19 ani din Florești, în timp ce conducea autovehiculul marca Mercedes-Benz CLS 500 pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu.


Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.

Martorii susțin că, înaintea tragediei, băiatul gonea cu o vitează amețitoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter