Actualitate

Profesoară din Cluj ACUZATĂ DE LIMBAJ INDECENT. A fost RECLAMATĂ LA INSPECTORAT că i-a învățat pe copii DENUMIREA PICIORULUI ÎN LIMBA ENGLEZĂ! Cuibus: „Nu cred că este o chestiune serioasă”

O profesoară de limba engleză de la un liceu din Cluj a povestit experiența de necrezut prin care a trecut. O mamă a acuzat-o că îi învață pe copii cuvinte vulgare.

O profesoară de limba engleză a predat părțile corpului unor elevi de clasa a III-a. Acolo copiii au învățat cum se spune „laba piciorului”, adică „foot”, cuvânt care se pronunță „fut”, fiindcă doi „o” în limba engleză se citesc „u”. Ce s-a întâmplat câteva zile mai târziu a fost o situație parcă scoasă din filmele de comedie.

„În ultima săptămână de școală din decembrie, a venit la școală mama unui elev să mă reclame pe motiv că folosesc cuvinte vulgare la oră. Inițial nu am știut despre ce e vorba, apoi am înțeles că doamna era focalizată pe laba piciorului din engleză, adică pe fut (pronunție), foot (scriere). Am încercat să îi explic doamnei că nu e un cuvânt vulgar, am evenit chiar cu dicționarul, i-am arătat pronunția, semnele de paranteză, dar doamna era nu și nu! M-am enervate și am întrebat-o pe doamna de unde știe copilul ei că acest cuvânt fut e vulgar și unde l-a auzit”, povestește profesoara de limba engleză.

Mama în cauză a făcut o sesizare telefonică la Inspectoratul Școlar Județean.

„Există doar o sesizare telefonică, nu există nimic înregistrat. Se fac în acest moment verificări. Nu cred că este o chestiune serioasă, după părerea mea. Dacă e vorba de o chestiune lingvistică doar, bineînțeles că nu se pune problema organizării unei comisii de cercetare. Reclamații de genul acesta avem foarte des”, declară Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj.

Profesoara susține că a fost  chemată la ISJ, însă reprezentanții instituției nu confirm acest lucru.

„Inspectoarea de engleză îmi spune că nu a chemat-o”, a spus Cuibus.

Cadrul didactic spune că trece printr-o perioadă stresantă, mai ales că mama în cauză este o persoană influentă în Cluj.

„De ce trebuie să trec prin acest stres întrucât nu sunt vinovată cu nimic. Dacă eu fac de supărare un ACV până luni, cine îmi dă înapoi sănătatea? Cum este posibil așa ceva? Eu știu ce am de făcut, îmi angajez și un avocet la nevoie, dar până unde lăsăm alte persoane să ne distrugă viața? Stresul la care sunt supusă în aceste zile și alături de mine și familia mea cum îmi va afecta sănătatea? Nu am fost om în aceste zile. Până unde merge ura față de cadrele didactice? De ce nu ne lăsați să ne facem meseria?”, a scris profesoara.

 


 

Etichete: cluj profesoara
abonare newsletter