Actualitate

Deputat USR despre fiica Bulibașei din Gilău: „Nu venea la serviciu și nu făcea nimic”

Dana Varga, consilier de stat, a făcut presiune pentru ca tatăl ei, Rudi Varga, bulibașa din Gilău să fie înmormântat cu onoruri în zona destinată Eroilor din Cimitirului din Florești. Un deputat USR spune despre realizările Danei Varga.

Dana Varga este consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului, fiind numită în funcţie de fostul premier Mihai Tudose. Aceasta este şi secretar executiv al ALDE pentru minorităţi naţionale. În perioada 2006 – 2009 a fost secretar personal al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Deputatul USR Cristian Ghinea a atacat-o pe Dana Varga pe pagina sa de Facebook.

„Bulibașa, Valeriu și Parlamentul European


Zilele trecute a fost un mic scandal prin presă cu un bulibașă din Gilău care a fost înmormântat într-o parte a cimitirului unde nu se mai făceau înmormântări, chestie care a creat o mică criză locală - ce să mai, film de Kusturica curat.
N-am vrut să scriu asta câtă vreme omul nu fusese înmormântat, dar acum simt că merită o poveste de la guvernare din 2016. Una dintre surprize, atunci când am ajuns la Palatul Victoria, a fost că guvernul Ponta avea consilier de stat pentru problemele romilor, o doamnă pe nume Dana Rozalia Varga.

Nu venea la serviciu și nu făcea nimic, de altfel postul de consilier de stat este o bizarerie românească care poate să fie o sinecură pur si simplu sau poate să aducă autoritate reală, în funcție de persoană și de prim-ministru.


4 luni, cât am fost consilier de stat, înainte de a fi numit ministru al Fondurilor Europene, am coordonat câteva ministere pentru a gândi și începe implementarea Pachetului Antisărăcie, a celui privind dezvoltarea clasei de mijloc din mediul rural si am demarat debirocratizarea prin Comisia de Tâiat Hârtii. Dacian Ciolos a adus o echipă de consilieri de stat pricepuți cu care a organizat Cancelaria Guvernului ca sistem central de coordonare și care a livrat principalele succese ale acelei guvernări, consilieri de stat conduși magistral de șeful Cancelariei, Dragoş Tudorache.

Anterior, Dana Varga fusese numită consilier de stat pentru că bulibașa Varga, tatăl ei, fusese mare donator pentru Tăriceanu în campanie. Când să fie dată afară, a venit plângând la guvern că ea are apartament de la RAPPS si să o mai ținem până își găsește altă casă. Insensibili la problemele locative ale dnei Varga, ne chinuim să îl aducem la Guvern pe Valeriu Nicolae. Valeriu, care era un expert internațional pe problematica romilor, tocmai câștigase prin concurs un post greu la Consiliul Europei pe tema asta, l-a convins Dacan Cioloș să amâne puțin preluarea postului ca să ajute la guvern. Pe lângă expertiză pe domeniu, avea grijă de zeci de copii din Ferentari pe banii lui și urma deci să se ocupe la guvern de problema persoanelor marginalizate. Doamna a fost pusă pe liber, moment în care a declanșat un întreg scandal mediatic, se plângea pe la televiziunile de casă ale PSD cum că guvernul Cioloș “nu vrea să angajeze țigani”.


A trebuit ca Valeriu să explice la Antena 3 cum e cu romii în guvernul Cioloș.

Asta a fost una dintre poveștile din ciudatele luni ale unei guvernări neobișnuite pentru România. Astăzi, în 2018, totul a revenit la "normal". Dana Varga este din nou consilier de stat pe problemele romilor în Guvernul României.


Valeriu are mai departe grijă de copii din Ferentari și e în continuare un expert internațional redutabil în politici pentru persoanele marginalizate. Dragoș Tudorache este un director performant în Comisia Europeană. E totuși ceva ieșit din comun. Valeriu Nicolae și Dragoș Tudorache sunt candidați interni în cursa PLUS pentru europarlamentare. Mi-ar fi tare drag să merg împreună cu ei în Parlamentul European, să continuăm de acolo să ne ocupăm de dosarele importante pentru România. Le urez succes în alegerile lor interne din PLUS, ca și tuturor celorlalți cunoscuți de acolo”, a scris deputatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter