Actualitate

Rudi Varga a fost înmormântat. Un avion a aruncat confetti peste comuna Gilău - FOTO

Un avion de mici dimensiuni a aruncat confetti peste comuna Gilău, miercuri, în timpul slujbei de înmormântare a lui Rudi Varga, un cunoscut reprezentant al comunităţii de romi din zonă, a cărui fiică este consilier de stat la în aparatul de lucru al Guvernului.

La slujba oficiată de mitropolitul Andrei Andreicuţ au participat aproximativ 200 de persoane din comunitate, în timpul evenimentului comuna fiind survolată de un aparat uşor de zbor care a aruncat din aer confetti.

Sicriul a fost acoperit cu steagul tricolor al României şi cu steagul romilor, iar alături de zecile de coroane a fost depusă şi una trimisă de premierul Viorica Dăncilă, purtând pe banderolă mesajul ”Regrete profunde”.


Rugat de presă să comenteze o dispută apărută în urma faptului că familiei lui Rudi Varga i s-a respins, de către Consiliul Local, cererea de a-l înmormânta lângă Monumentul Eroilor din cimitirul din Gilău, mitropolitul a afirmat că este bine ca oricărui om să i se dea cinstirea cuvenită.

”Orice om are în lumea aceasta și bucurii și necazuri iar atunci când pleacă la Dumnezeu, e bine ca oricărui om să-i dăm cinstea cuvenită. Mai ales că fiica dânsului, urmașii lui, se implică și în viața celorlalți romi. Cred că ar trebui mai mult făcut și pentru minorități. Dumnezeu să îl odihnească și să nea dea, nouă, tuturor, simțământul de a fi mai buni cu oamenii, indiferent de ce etnie ar fi ei”, a spus Andrei Andreicuț.


Rudolf Varga a decedat la începutul lunii ianuarie, la vârsta de 78 de ani. Familia sa a înaintat o cerere de aprobare a unui loc de veci în apropierea  Monumentului Eroilor din cimitirul din localitate, potrivit ultimei dorinţe a acestuia, însă printr-o hotărâre din 7 ianuarie forul local a decis “menţinerea ordinii actuale de înmormântare (la rând), fără posibilitatea deschiderii unor alte locaţii de îmormântare”. Înmormântare a avut totuşi loc în vecinătatea Monumentului Eroilor din cimitir.

Rudolf Varga este cunoscut opiniei publice clujene şi pentru că a dat în judecată statul român, după revoluţia din 1989, pentru a recupera o cantitate de peste 13 kilograme de aur care fusese confiscată de autoritățile comuniste.


Dana Varga, fiica sa, este membru ALDE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter