Actualitate

Concert Strauss de Anul Nou la Opera Maghiară

Două concerte inedite cu operele familiei Strauss vor avea loc joi, respectiv sâmbătă, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

În lumea muzicii, luna ianuarie se defineşte prin tradiţionalele concerte de Anul Nou, în programele cărora creaţiile familiei Strauss tronează, aducând o adevărată atmosferă vieneză în sălile de concerte din întreaga lume.

Concertul de Anul Nou din Viena are o tradiție de peste 80 de ani. Pentru publicul clujean, Opera Maghiară a pregătit pentru a șasea oară consecutiv o sărbătoare muzicală, invitând toţi iubitorii de muzică şi dans să se bucure de frumuseţea şi antrenul acestui spectacol, în două ediţii: joi, 10 ianuarie şi sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 19:00.


Cele mai cunoscute uverturi, valsuri, polci şi marşuri ale familiei Strauss, vor fi interpretate alături de lucrări compuse de Iosif Ivanovici, Émile Waldteufel, respectiv de Franz von Suppé. Concertul extraordinar va fi susţinut de orchestra Operei Maghiare sub bagheta dirijorului Horváth József, cu participarea ansamblului de balet al Operei Maghiare din Cluj. Coreografi: Jakab Melinda, P. Gabriela Rusu, scenografie: Starmüller Katalin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter