monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Oficialii străini, PRIORITATE ÎN TRAFIC în România! Cum vor fi afectați șoferii români?

Președintele Românie, Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea ordonanţei privind însoţirea cu autovehicule ale poliţiei rutiere, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, a şefilor delegaţiilor străine care participă pe teritoriul României la şedinţele prilejuite de preşedinţia română a Consiliului UE.

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2018 pentru instituirea unor măsuri privind însoţirea cu autovehicule ale poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei Române a şefilor de delegaţii străine în perioada de exercitare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019.

Proiectul de lege a fost adoptat, pe 19 decembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.


În acest moment România are doar 803 kilometri de autostradă în toată țara și doar două drumuri de mare viteză finalizate complet, România fiind printre codașele Europei la capitolul infrastructură rutieră. Autoritățile plănuiesc ca în 2019 să deschidă circulația pe încă 133 km de autostradă, deși niciodată bilanțul la final de an nu s-a potrivit cu promisiunile inițiale.

În contextul în care șoselele sunt deja supra aglomerate, mai ales în marile localități, ne întrebăm cum se va circula în 2019 în România.