Actualitate

Decernarea premiilor artistice la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Joi, 27 decembrie 2018, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a avut loc decernarea premiilor artistice pentru stagiunea 2016/17. Directorul general, Gábor Tompa, a declarat că este o mare bucurie faptul că, în pofida situației financiare precare, instituția a putut onora eforturile artistice făcute de trupă.

Fotografie: István Biró Fotografie: István Biró

Membrii Consiliului Artistic care oferă aceste premii sunt: Gábor Tompa, director general, András Visky, director artistic adjunct, Carmencita Brojboiu, scenograf, Kinga Kovács, director de programe, actorii Miklós Bács și Áron Dimény.

Conform voturilor Consiliului Artistic, premiile artistice ale stagiunii 2016/17 se acordă următorilor actori: Éva Imre (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și În adâncuri), Júlia Laczó (pentru rolurile din spectacolele În adâncuri și Homemade), Balázs Bodolai (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și Orbii), Gábor Viola (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și În adâncuri), Ervin Szűcs (pentru rolurile din spectacolele Galoși și În adâncuri), Rita Sigmond (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și Galoși), Miklós Bács (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și În adâncuri), Péter Árus (pentru rolurile din spectacolele În adâncuri și Orbii), Csilla Albert (pentru rolurile din spectacolele Homemade, Galoși și Orbii), Andrea Kali (pentru rolurile din spectacolele Homemade și Galoși), Gizella Kicsid (pentru rolul din spectacolul Rosmersholm). Premiul pentru debut i-a revenit actriței Kinga Ötvös pentru rolurile din spectacolele Hormon și Orbii. De asemenea, Árpád Ambrus, șoferul teatrului, a primit premiul pentru tehnic.


Premiul itinerant Bánffy Miklós și premiul trupei i-au fost acordate actriței Éva Imre pentru rolul Rebekka din spectacolul Rosmersholm, regia: Andriy Zholdak. Decernarea premiului va avea loc pe 18 ianuarie 2019, după spectacolul Rosmersholm.

Premiul Vlad Mugur pentru stagiunea 2016/17 i-a fost acordat regizorului Yuri Kordonsky pentru realizarea spectacolul În adâncuri. Premiul Vlad Mugur a fost fondat în anul 2006, cu scopul de a răsplăti activitatea artiştilor care nu fac parte din trupa Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter