Actualitate

Urări și dorințe de Crăciun. Ce au transmis personalitățile clujene de sărbători

Mai multe persoane publice și-au exprimat urările pe paginile lor de Facebook.

Sursă foto: http://www.dentureclinic.com Sursă foto: http://www.dentureclinic.com

În Cluj-Napoca există numeroase persoane care au ieșit în evidență, care au ajuns cunoscute publicului, prin diverse acțiuni. Unii prin politică, alții prin funcții, iar alții prin artă. Acești clujeni sunt persoane publice, a căror opinie contează pentru cei care îi urmăresc. Au devenit astfel, formatori de opinii, motiv pentru care mesajele lor contează. Monitorul de Cluj a selectat câteva dintre acestea, care sunt redate mai jos.

Gabriel Bota, creatorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania și scriitor (autor al volumelor „Diavoli în rai”, „Nu mă numesc Eu!”, „Sushi”, „Mind Trip”) a transmis un îndemn prin care să ne deschidem sufletele:


„În noi se ascunde o lume secretă şi calmă pe care doar cei care ne iubesc o pot descoperi! Prin urmare, să deschidem ușa casei și a inimii. Haideți! Haideți! Ați ajuns! N-aveți de ce mai pleca!  Crăciun bun!”.

Vasile George Dâncu editor de carte, om de cultură, poet (autorul al volumului de poeme „Universul mama”), a transmis un mesaj scurt, dar cu impact: „Sărbători frumoase și Lecturi profunde!”, adăugând acestor gânduri și poemul „Colindă de inimă” de Nichita Stănescu.


Primarul Emil Boc a transmis un mesaj simplu, „Crăciun fericit și Sărbători frumoase!”, împreună cu o filmare cu grupurile de colindători care au vizitat Primăria înainte de Crăciun.

Deputatul Gabriel Horia Nasra a preferat de asemenea să ureze un simplu „Crăciun fericit”, la care a atașat o poză cu un brad frumos împodobit.


Dacă politicienii locali au fost scumpi la vorbă, primarul municipiului Turda, Matei Cristian, a transmis un mesaj lung, plin de urări.

„Magicele nopţi ale Crăciunului, colindelor şi datinilor strămoşeşti să vă găsească la ceas de bucurie alături de oaspeţii cei dragi. Vă doresc tot binele, gândurile bune şi curate să va însoţească pretutindeni, fericirea şi succesul să vă fie mereu alături! Frumusețea sărbătorilor să vă umple sufletele de bucurie, lumină și căldură, alături de cei pe care îi iubiți. Anul nou să vă aducă speranță, putere de muncă, bunăstare, sănătate și multă fericire! Dumnezeu să vă binecuvinteze! Sărbători fericite!”.


Actorul Ioan Isaiu, în urările sale, a pus accentul pe fericirea de care avem nevoie cu atât de multă disperare.

„Sărbători cu oameni fericiți lângă voi, care să vă aducă la rândul lor fericire. Atunci și sărbătorile vor deveni fericite”.


Scriitorul Radu Țuculescu (autor a zeci de volume, printre care: „Mierla Neagră”, „Povestirile mameibătrîne”, „Măcelăria Kennedy”, „Stalin, cu sapa-nainte!”) a publicat o poză cu el, împreună cu câteva „repere”, specifice acestei perioade:

„Ajun de Crăciun... O lumânare, o sticlă cu vin roșu, o felie de tobă și... gânduri bune!”.

Colega noastră, Bianca Tămaș, scriitoare (autoare a volumelor: „Când cerul era pe sfârșite”, „Bere și pantofi cu toc” și „Anuță dragă”) le-a urat celor dragi să găsească liniștea în poezie.

„Mă gândesc că în fiecare bucățică de lume, în fiecare moment, putem găsi poezie. Iar de Crăciun asta e mai ușor ca oricând. Pare că țipă, dar în așa fel încât să ne liniștească. Astfel, vă doresc să găsiți poezia care să vă aducă liniște. Crăciun fericit!”.

Europarlamentarul Daniel Buda le dorește celor care îl urmăresc realizări în anul ce vine.

„Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului să vă aducă dumneavoastră şi celor dragi, speranţă în suflete, sănătate, bucurii şi realizări pe toate planurile. Vă doresc un Crăciun Fericit şi un An Nou binecuvântat de Dumnezeu!”.

Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut un rezumat atât al lucrurilor bune cât și a celor rele cu care s-a întâlnit în acest an.

„Dragii mei prieteni care vă bucurați să le fie măcar puțin mai bine celor din jurul vostru și care iubiți să ajutați pe cei în necăjiți nu doar de Crăciun, vă urez să fiți ca pâinea caldă în continuare! Să avem toți Sărbători fericite, o sărbătoare a Nașterii Domnului liniștită și preocupare permanentă ca la masa noastră să încapă și cel flămând”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter