Actualitate

Depuneri de polei și lapoviță în județul Cluj. Cod GALBEN în zona montană, PRECIPITAȚII în AJUNUL CRĂCIUNULUI

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un avertisment care afectează nordul țării, inclusiv județul Cluj.

Astfel, până astăzi, în jurul orei 18:00, se anunță precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 m, polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h.


În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

Notă: În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.


Totodată, meteorologii anunță viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană a județului Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m. Temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter