monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cluj. COD GALBEN de viscol și ninsoare în zona montană

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 de metri; polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

Aceasta intră în vigoare sâmbătă la ora 05.00 și expiră duminică la ora 18:00. Meteorologii anunță că, în acest interval, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50...55 km/h.

În zonele joase din jumătatea de nord a țării, va ploua, favorizând formarea poleiului. În noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile. Tot vineri a fost emisă și o atenționare de tip cod galben de viscol și ninsori valabilă ded sâmbătă de la ora 05.00 până duminică la 18.00.


Aceasta vizează zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, unde temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafade de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.