Actualitate

Topul firmelor de IT și Tech. Patru companii din Cluj se află pe listă

Industria IT din România a cunoscut o dezvoltare puternică în ultimii ani, ajungând la cifre de peste 20 de miliarde de EURO.

Companiile românești din domeniu deja concurează cu multinaționalele. Site-ul Business Review a alcătuit un top al celor mai bune companii din țară. Patru dintre ele sunt din Cluj.

Pe locul trei în top se află SoftVision, o companie de software dezvoltată în 1994 la Cluj de către Laurențiu Russo, care acum are filiale în București, Iași, Timișoara, Baia Mare, dar și în SUA (Silicon Valley și Las Vegas).  Compania a devenit un furnizor de consultanță pe parte de servicii și software IT. În 2017, cifra de afaceri era de 14.8 miliarde de dolari.


Pe locul 4 se află AROBS, în fruntea căreia se află Vociu Oprean, o firmă care a fost fondată în Cluj-Napoca în urmă cu 20 de ani. A început cu 10 angajați și până în 2020 dorește să se extindă până la 1.000 de angajați. AROBS dezvoltă software IT inovativ pentru 14 țări din Europa de Vest, America de Nord și Asia. Pentru anul 2018, fondatorul AROB se așteaptă să aibă o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.

Pe locul 5 în top se află Fortech. Călin Văduva, fondatorul companiei este un membru al clusterului local IT cu o experiență de peste 15 ani în software development, iar firma sa a avut cea mai rapidă și constantă creștere din regiune. Fortech a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 24 de milioane și 750 de angajați.


Pe locul 6 se află Net Brinel, companie înființată în anul 1191 de către Marcel Borodi și care a devenit unul dintre cei mai importanți integratori de sisteme informatice din România. În 2017, cu o creștere de 30.7% față de anul precedent, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro.

 


 

Etichete: it
abonare newsletter