Actualitate

O fetiță de doar șase ani are nevoie disperată de aer. Orice donație poate să ajute

Viktoria are șase ani. Este frumoasă, este veselă, îi place să se joace așa cum îi place oricărui alt copil. Însă fetița are grave probleme de sănătate, din cauza lipsei de oxigen. Acum are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare, pentru a avea șansa la o viață normală.

Viktoria s-a născut în urmă cu șase ani, perfect sănătoasă. Doctorii s-au mirat când au văzut cât e de mare, povestește Melinda Nistor, mama ei. Avea 4.300 de grame și 58 de centimetri. Cu toate astea, nașterea a descurs repede și ușor.

Primele probleme

Însă ceva s-a întâmplat atunci, ceva ce a dat peste cap viața părinților, dar și a micuței care abia venise pe lume.


„Nu realizase nimeni ce s-a întâmplat la momentul respectiv. Săptămâni întregi a avut pielea foarte albastră, însă nu am știut de ce”, își amintește Melinda.

Viktoria a început să crească, să se dezvolte, a învățat să meargă, iar mama ei a observat că uneori cade fără niciun motiv. Medicul i-a spus că oasele îi sunt sănătoase, că nu are nicio problemă, după ce i-au făcut o radiografie. Au cerut o a doua opinie, la o clinică privată. Nici acolo nu au depistat vreo problemă din punct de vedere al oaselor, însă au descoperit că există probleme din cauza neurologice.
„De acolo au început seriile de analize de la neurolog care atunci mi-a spus ca Vicktoria este rămasă în urmă.Cine nu știe ce înseamnă crede ca totul e ok și își va reveni. Vicktoria este un copil cu lipsa de oxigen. i-a fost afectat pe partea cu creierul central vorbirea mersul și gândirea”, explică mama fetiței.


Astfel, diagnosticul, în limbaj medical, este următorul: E.I.S – Parapareză flască asimetrică (mai exprimată pe dreapta), retard motor, retard psihic mediu QD=40, retard sever de limbaj expresiv, strabism convergent, sdr. de agitație psiho-motorie.

Tratamente costisitoare

Viktoria încă nu vorbește și nu se descurcă singură, de aceea va merge la grădiniță până la vârsta de 8 ani. Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, Melinda a reușit să o ducă pe micuță în Turcia, unde a făcut două celule stem, în lună noiembrie. Încă sunt acolo, printre străini.

„Se văd schimbări la gândire și puțin la mers, în sensul ca deja merge mult mai controlat pe talpa piciorului.  Ni s-a recomandat ca întorcându-ne în tara sa facem fizioterapii și ozonizare ,stimulare cognitiva și logopedie.Pentru anul care vine, când ajungem în tara, vom începe un plan intens de terapii pentru Vicktoria,începând cu fizioterapii, kinetoterapie, stimulare cognitiva,ozonoterapie, terapia cu oxigen, și terapia robotizata, apoi logopedie”, spune Melinda.


Însă ele nu se descurcă singure, de aceea au nevoie de ajutor. Pentru cei care doresc să ajute un copil să aibă șansa la o viață normală, puteți accesa acest link:


https://www.facebook.com/donate/1001920260010757/


 

Etichete: tratament donatie
abonare newsletter