Actualitate

Şase maşini implicate în două accidente în lanţ succesive, la intrarea în comuna Floreşti

Şase maşini au fost implicate, miercuri, în două accidente petrecute succesiv, pe direcţii de mers diferite, la intrarea în municipiul Cluj-Napoca dinspre localitatea Floreşti, o persoană fiind transportată la spital.

Potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, primul care s-a produs a fost accidentul în care au fost implicate patru maşini, iar la scurtă vreme după aceea, pe sensul de mers opus, alţi doi şoferi s-au tamponat, în aceeaşi zonă, cel mai probabil, din cauza faptului că atenţia le-a fost distrasă de evenimentul pe lângă care treceau.

"Din verificări, care încă nu s-au finalizat, reiese că doar patru maşini au fost implicate în accident, celelalte două s-au lovit separat, imediat după producerea evenimentului, aşa cum se mai întâmplă... uitându-se la ce s-a întâmplat. (...) Iniţial s-a crezut că a fost un accident cu şase maşini, dar după cercetări a reieşit că au fost două accidente de fapt separate, dar în acelaşi loc", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.


Potrivit Centrului INFOTRAFIC, dintre toţi pasagerii celor şase maşini implicate, numai două persoane au acuzat lovituri şi traumatisme, însă numai una dintre acestea a solicitat să fie transportată la spital.

Potrivit primelor cercetări efectuate, la câţiva zeci de metri de la intrarea în comuna Floreşti dinspre Cluj-Napoca, un conducător auto care circula cu viteză a acroşat două autoturisme, după care unul dintre ele a lovit un al patrulea.


La scurtă vreme după acest prim accident, pe sensul invers de deplasare a survenit tamponarea dintre alte două autoturisme.

În zonă traficul a fost restricţionat pe o singură bandă timp de două ore, după care circulaţia a revenit la normal. Cercetările în acest caz continuă pentru elucidarea condiţiilor în care s-a petrecut evenimentul rutier.


În urmă verificărilor s-a constatat că o conducătoare auto de 24 de ani din Cluj-Napoca în timp ce conducea un autoturism pe DN1 pe sensul de mers Florești-Cluj nu a adaptat viteza la condițiile meteo-rutiere, respectiv carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat pe contrasens și a lovit un autoturism condus regulamentar de o femeie de 40 de ani din Florești.
Ulterior autoturismul lovit a fost proiectat în alt autoturism condus regulamentar dinspre Cluj-Napoca spre Florești de către un bărbat de 46 de ani din Zalău. Acesta din urmă a fost proiectat într-un alt autoturism condus regulamentar în aceeași direcție de mers, de către un bărbat de 29 de ani din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter