Actualitate

Bicicliștii clujeni nu se lasă și ies, din nou, în stradă. “Niciun progres în infrastructură”

Sâmbătă, 15 decembrie, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni.

Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii, începând cu ora 10:45. Startul efectiv al marșului va fi la ora 11:00, urmând să dureze circa o oră și jumătate.

Traseul vizează de această dată zona centrală și pericentrală și cartierul Plopilor și Mănăștur, cu plecare din Piața Uniri.


Concret, traseul este: Piața Unirii - Ferdinand – Piața M. Viteazu - Barițiu - Parcul Central –Aleea Stadion - strada Uzinei Electrice - pistă biciclete mal Someș - Parcul Rozelor - strada Plopilor – Calea Mănăștur - Moților - Clinicilor – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii - Eroilor – Piața Avram Iancu – Piața Baba Novac - strada Avram Iancu – strada Universității – Piața Unirii.

“Este o noua ocazie de a reaminti autorităților locale și publicului de nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală. Este și o ocazie de a arăta că iarna nu este incompatibilă cu deplasarea biciclistică”, transmit reprezentanții Clubului de Cicloturism Napoca, organizatorul marșului.


“Participanții își exprimă, din nou, îngrijorarea față de lipsa de progres în domeniul infrastructurilor biciclistice, anul 2018 fiind unul de stagnare, autoritățile locale limitându-se la promisiuni și la refacerea câtorva marcaje de piste vechi, menținându-se calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficentă la lipsa de continuitate, de la prezența diverselor obstacole la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier”, spun bicicliștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter