Actualitate

Revin ploile și lapovița în toată țara. Cum se schimbă vremea

Valorile termice diurne vor rămâne, în general, peste normele climatologice ale perioadei, iar la nivel de precipitaţii probabilitatea de producere a acestora - mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă - va fi constantă pe parcursul următoarelor două săptămâni, arată prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zona Transilvaniei, în prima săptămână, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar uşor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 0 - 5 grade şi minime în general între -7 şi -2 grade, cu valori mai mici în special în depresiuni în perioada 12 - 14 decembrie. Estimările pentru intervalul 16 - 23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privinţa valorilor diurne. Probabilitatea pentru precipitaţii locale - ploaie, lapoviţă şi ninsoare - se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă, însă acestea vor avea caracter temporar şi vor fi slabe cantitativ.

La munte, până în jurul datei de 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând o vreme rece. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană şi vor rămâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1.600 de metri. Minimele nocturne vor coborî spre o medie oscilantă, între -14 şi -12 grade Celsius.

Ultimele Stiri
abonare newsletter