Actualitate

Polițistul de nota 5 de la IPJ Cluj, noul șef al Poliției Capitalei

Şeful Poliţiei Capitalei Mihai Marius Voicu a fost schimbat din funcţie şi înlocuit cu Adrian Ciprian Miron, în prezent adjunct al Inspectorului IGPR. Miron a fost șeful IPJ Cluj.

În vârstă de 42 de ani, Adrian Ciprian Miron este adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române din aprilie 2018, anterior, el deţinând funcţia de adjunct al  inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

“Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale. În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.


Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, a fost împuternicit, în funcția de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-șef de poliție Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deținut funcția de inspector general adjunct al I.G.P.R.

În consecință, chestor de poliție Voicu Mihai Marius, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.


“Pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”, se arată în documentul citat.

Ciprian Miron a condus IPJ Cluj mai bine de un an de zile, fiind împuternicit să conducă această instituție prin ordin al șefului Poliției Române. Când a venit vremea să susțină un concurs pentru șefia Poliției Cluj, primul de acest gen din ultimii trei ani, Ciprian Miron a fost notat cu cinci, fiind declarat respins. Imediat, ministrul de Interne Carmen Dan l-a demis din funcția pe care o ocupa ca șef și l-a numit în funcția de adjunct al șefului IPJ Cluj.


Între timp, din noiembrie 2017, când a avut loc concursul unde a luat nota cinci, Miron a stat la umbra altui șef numit tot cu împuternicire, comisarul șef Constantin Ilea.

Ciprian Miron a fost adus la IPJ Cluj, în anul 2015, când a fost împuternicit adjunct al șefului Secției 2 de Poliție din Cluj Napoca. De atunci se știa că el este ”prințul moștenitor” al IPJ Cluj. La scurt timp, a fost împuternicit șef al Secției 2 de Poliție din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, funcție în care a rămas timp de un an de zile. Apoi, în iunie 2016, Miron a fost din nou împuternicit în funcția de șef al Poliției municipiului Cluj-Napoca. A patra împuternicire într-o funcție de șef, s-a făcut în data de 31 august 2016, când Ciprian Miron a fost instalat ca șef al IPJ Cluj, pentru o perioadă de șase luni.


Miron Adrian Ciprian a absolvit cursurile Academiei FBI din Virginia SUA.

Comisarul Miron a absolvit Academia de Poliție din București, în anul 2000, iar anul 2010 pe cele ale Academiei Quntico, din SUA. A fost adjunct al Poliției Alba Iulia iar din 2010 și până în 2015 a fost numit reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne al României în Statele Unite.


După ce s-a întors din Statele Unite, polițistul a acceptat comanda unor secții de Poliție din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter