Actualitate

Două atracții turistice din Cluj, pe lista CNN a celor mai frumoase locuri din Europa

17 obiective turistice din Munții Apuseni au fost incluse de prestigiosul canal internațional de televiziune CNN pe lista celor mai frumoase destinații de vizitat din Europa, într-un „Mare Tur” al zilelor noastre. Două dintre ele sunt în județul Cluj.

Ce spune CNN despre Apuseni? Că reprezintă una dintre cele mai atractive destinații turistice din România, pentru că păstrează fauna, flora și tradițiile. „Apusenii sunt ideali pentru vacanțe de vară, cu temperaturi răcoroase, trasee neaglomerate, pășuni vechi, păduri virgine și vârfuri calcaroase”, scrie CNN.

„Urși bruni și lupi străbat aceste dealuri, dar e nevoie de răbdare și un ochi ager să îi descoperi. Cățărătorii pot încerca mai multe rute «via ferrata» protejate, care urcă de pe malurile râului de la sud de satul Vadu Crișului”, scrie în documentarul CNN.


Destinațiile amintite de postul internațional de televiziune includ deja cunoscutele Peștera Urșilor, Ghețarii de la Scărișoara și Vârtop, Poarta lui Ionele. Surpriza este adăugarea unor atracții mai puțin cunoscute în străinătate, dar foarte dragi clujenilor: Cascada Vălul Miresei de la Răchițele și Lacul Tarnița.

Frumusețea Munților Apuseni îi situează, potrivit CNN, pe locul al treilea, după Picos de Europa (Spania) și insulele Lofoten (Norvegia).


Un "Grand Tour" modern de-a latul Europei 

În secolele 18-19, „Marele Tur” era un ritual al devenirii pentru tinerii bogați și cu un anumit statut social, care „colecționau” cele mai frumoase destinații pe care Europa le putea oferi. Astăzi, cu zborurile low-cost, căile ferate de mare viteză (nu și în România, din păcate) și o mulțime de destinații spectaculoase și, mai ales, foarte puțin cunoscute, călătorul modern își poate alcătui propriul traseu de-a latul continentului, explică jurnaliștii CNN topul alcătuit.

În ordine, destinațiile propuse de CNN sunt Picos de Europa (Spania), insulele Lofoten (Norvegia), Munții Apuseni (România), Efes (Turcia), Avignon (Franța), Lisabona (Portugalia), peninsula Dingle (Irlanda), orașul Plovdiv (Bulgaria), Popmei (Italia), Atena (Grecia), Salzburg (Austria), plajele de la Henne Strand, (Danemarca), Bruges (Belgia), Düsseldorf (Germania), Wrocław (Polonia), Groningen (Olanda), parcul național Cairngorms (Scoția). 

Ultimele Stiri
abonare newsletter