Actualitate

O tânără care a absolvit facultatea la Cluj, a lansat un brand de lenjerie intimă în SUA

Nelly Șargu a absolvit Jurnalismul la Cluj, dar nu a ales să profeseze, dorind să urmeze o altă pasiune de-a ei, designul vestimentar. La mașina ei de cusut de acasă a început să croiască lenjerie intimă deosebită, care a ajuns să fie admirată și în America.

Nelly Șargu este o moldoveancă de peste Prut, care, după ce a studiat în Cluj să devină jurnalist, drumul vieții a dus-o peste ocean, în SUA.

„Mă numesc Nelly Șargu și sunt moldoveancă din Republica Moldova. Încerc să învăț să-mi duc viața departe de casă, în Chicago, USA.  Momentan, lucrez  într-un local, vorbesc în fiecare zi cu americani, le explic că țara lor este foarte frumoasă, însă cea mai mare parte a timpului mi-o ocupă cusutul”, își începe tânăra povestea.


De la pasiunea pentru limba și literatura română, la pasiune pentru modă

Când era în liceu, Nelly a fost pasionată de limba română, motiv pentru care a ales să studieze jurnalismul. Îi plăcea să scrie. Prin cel de-al doilea an de facultate, a ajuns să colaboreze cu un site de modă. Scria articole despre haine și atunci a realizat că, de fapt, pasiunea ei cea mare era alta.

„Am început să lucrez la un site despre modă atunci, să fiu reporter la ei, și am înțeles că trebuie să fac ceva legat de haine. Sună foarte banal, dar de cele mai multe ori când faci unele decizii în viață nu le poți explica elocvent. Așa simți și gata. În jurnalism e prea puțină artă, iar mie îmi place foarte mult să creez”, spune moldoveanca.


Astfel, tânăra s-a întors la mașina de cusut cu care „se jucase” încă de când era mică și a început să creeze ceva ce se găsea prea greu în Republica Moldova.

„Am început să cos lenjerie relativ simplu, deoarece am cusut până atunci tot felul de rochii și fuste pentru mine si mama mea. Din clasa a 6-a tot mă țin minte stând la mașina de cusut. De aceea mi-a fost ușor să înțeleg principiul de coasere al lenjeriei. Oricum ar fi, învăț până acum și tot descopăr lucruri noi despre materiale, forme sau dacă un articol se simte bine pe corp sau creează disconfort. Am primit în dar la un moment dat o bralettă și m-am îndrăgostit de ea, însă cu vreo 3 ani în urmă în Moldova nu prea erau magazine unde să mai cumperi așa ceva. Așa că am făcut ce faceam mereu – am încercat să o reproduc. Așa a început aventura”, explică Nelly.


De la moldoveni la americani

Tânăra mărturisește că a avut noroc, după ce a publicat câteva fotografii ale articolelor cusute de ea pe Facebook. Talentul ei a fost observat de jurnaliști, a fost promovat, iar numărul cererilor a început să crească, reușind să câștige cliente fidele. Între timp, tânăra a avut șansa să ajungă în america, dar nu a putut renunța la pasiunea ei. Așa că, după ce a arătat poze cu lucrările ei mai multor americani și a văzut că feedback-ul este pozitiv, a început să coase și acolo.

„Aici trebuie să lucrezi minim un an doar la ridicarea brandului, doar ca cineva să afle despre tine și abia apoi poți să te aștepți la multe comenzi. Am realizat acest lucru repede și deja m-am pregătit moral că va fi greu. Sună foarte ușor, dar nu e deloc așa. Am avut aici câteva comenzi, dar nu am încă o clientelă, cum aveam în Moldova. Însă, dacă ajungi să ai aici o listă bună de clienți, nu te temi că la un moment dat toți vor pleca din țară și economia se va duce pe apa sâmbetei. Reacțiile sunt doar pozitive, iar femeile au spus că așa lenjerie le-ar face să se simtă foarte puternice și încezătoare”, spune moldoveanca.


Cu toate că dorul de casă o face nostalgică, Nelly nu vede un viitor în Republica Moldova. Ea visează la ceva măreț, așa că momentan nu se gândește să se întoarcă, mai ales că acum Chicago este „acasă” pentru ea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter