Actualitate

Satul European de Tineret: 4 comune vor prelua titlul de „Sat European de Tineret”

Patru sate din România vor purta în 2019 titlul de Sat European de Tineret într-un proiect pilot – „National Youth Village - Romania” inițiat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa ADA (BC), Go Free - Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile (CJ), Curba de Cultură (PH) șiAsociatia DEIS (MM).

European Youth Village / Satul European de Tineret este un program ce vine cu o viziune nouă, urmărind să contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret în mediul rural din România, având la bază experiența organizațiilor partenere de a desfășura activități cu tinerii din mediul rural și comunități multietnice. În acest demers sunt implicați și factorii de decizie de la nivel local, Primăriile și Consiliile Locale, cât și instituțiile de învățământ din cele 4 comune: Copalnic Mănăștur, Izvoarele, Sascut, Sînpaul.

„European Youth Village urmărește facilitarea cadrului necesar consolidării politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și internațional, prin dezvoltarea unui program pilot care să contribuie la activarea tinerilor și autorităților publice din aceste comunități. Prin implementarea acestui program ne propunem să dezvoltăm bune practici în domeniul tineretului și să oferim un model pozitiv de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural, un model ce va putea fi multiplicat la nivel județean, național și european”, a spus Victor Cătălin Toma, coordonatorul proiectului


„După câteva luni de organizare comunitară, mobilizare locală a tinerilor și dezvoltarea unor rețele de comunicare la nivel local, timp în care tinerii din patru comune și-au pus singuri satul la cale, proiectând activități pe care ei și le doresc, pentru anul în care satul lor va prelua titlul de Sat European de Tineret. A venit momentul să celebrăm împreună implicarea lor și curajul de a mișca lucrurile prin forțele proprii. De Ziua Internațională a Voluntariatului, pe 5 decembrie 2018, ne dorim să împărtășim cu toții, cei care ne sunt alături în acest nou demers, experiența lansării programului European Youth Village și momentul în care reprezentanții tinerilor și ai autorităților locale din Copalnic-Mănăștur, Izvoarele, Sascut și Sînpaul vor prelua oficial titlul de Sat European de Tineret”, a declarat Andra Camelia CORDOȘ, Președinte Asociația Go Free.

Un sat pentru tineri este sloganul sub umbrela căruia se vor desfășura în perioada 5 decembrie 2018 – 4 decembrie 2019 activitățile planificate în cadrul programului pilot. Și pentru că tinerii din mediul rural au nevoie de susținere pentru a deveni mai activi și mai vizibili, organizatorii invită publicul să participe la activitățile organizate în fiecare comună. Mai multe informații pot fi accesate direct pe pagina de Facebook European Youth Village, în descrierea evenimentului „Lansarea Programului Satul European de Tineret”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter