Actualitate

Floreștenii rămân fără centură ocolitoare încă cel puțin doi ani

După ce primarul Horia Șulea a reziliat contractul cu firma Diferit care trebuia să realizeze Centura de Sud și a promis că va organiza o licitație. Administrația locală Florești însă acum trebuie să scoată câteva mii de lei din buzunar pentru a plăti cheltuielile judecătorești, după ce firma Diferit a înaintat proces.

Lucrările care au fost începute abia anul acesta la Centura Ocolitoare Sud care aparține de Florești, ar fi trebuit să fie finalizate anul trecut. Drumul însă nici nu a apucat să prindă contur, fiindcă lucrările au fost sistate din cauza unor neînțelegeri între administrația locală Florești și Firma Diferit.
În cadrul licitației, Dfierit oferise cel mai mic preţ, 28,4 milioane lei, deși se mai înscriseseră alţi opt constructori, printre care nume mari precum italienii de la Tirrena Scavi şi austriecii de la Porr.
După aproape doi ani şi jumătate de la atribuirea contractului pentru construirea drumului de legătură între Floreşti şi Cluj – Napoca, „nu prea se întâmplă nimic", explică edilul comunei.


Constructorul Diferit SRL a chemat Primăria Floreşti la tribunal.

"Au excavat undeva în jur de 30.000 mc de pământ, care au fost depozitaţi într-un loc prestabilit, s-au turnat nişte piloni într-o zonă unde s-a constatat că ar putea fi nişte alunecări de teren, astfel încât să stabilizeze solul, deci lucrări s-au făcut. Am plătit facturi aferente devizelor de lucrări, pe care dânşii le-au propus spre decontare", a spus Horia Șulea în luna septembrie.

Constructorul a cerut mai mulți bani și prelungirea contractului

La puțin timp după demararea lucrărilor, constructorul a solicitat mai mulți bani și extinderea perioadei de executare a lucrărilor. Termenul contractual trebuia să expire în luna noiembrie 2019.
„Acum suntem în situaţia în care au venit şi ne-au cerut o suplimentare a sumei oferite de către ei, invocând scumpirea materialelor, un lucru cert şi real, scumpirea forţei de muncă, un lucru cert şi real, doar că în contractul de încredinţare se specifică clar: preţul este fix până la terminarea lucrării", a spus edilul.
Administrația locală Florești a refuzat, lucrăruile s-au sistat, iar reprezentanții locali au reziliat unilateral contractul în 25 septembrie, cu promisiunea că va organiza o nouă licitație.

Planurile lui Șulea, oprite de instanță

La data de 28 noiembrie, instanța însă a dispus suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat între comuna Florești, reprezentată de Horia Șulea și firma Diferit SRL. Mai mult decât atât administrația floreșteană este obligată la plata cheltuielilor de judecată în valoare de  7.590 lei.
„Admite cererea. Dispune suspendarea executării notificării de reziliere nr.53.587/25.09.2018 emisă de pârâta Comuna Floreşti referitor la contractul de execuţie lucrări nr.14394/10.05.2016, până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la anularea actului. Suspendarea încetează de drept dacă reclamanta nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 7.590 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cu depunerea recursului la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din data de 28 noiembrie 2018. Document: Hotarâre  1992/2018  28.11.2018”.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter