Actualitate

Alcoolul la volan face ravagii. 100 de accidente, soldate cu 5 morți, din cauza șoferilor băuți

Din 1 ianuarie și până la începutul lunii decembrie, au fost reținuți 68 de conducători auto pentru diverse infracțiuni rutiere, 54 dintre aceștia fiind sub influența alcoolului.

De la începutul anului 2018 până la data de 1 decembrie, polițiștii rutieri din județul Cluj au reținut, pentru 24 de ore, 68 de conducători auto, pentru diverse infracțiuni rutiere. Ulterior măsurii reținerii pentru 24 de ore, 35 au fost cercetați în libertate, 16 sub control judiciar, 3 în arest la domiciliu și 14 în stare de arest preventiv, acestea fiind măsurile dispuse de către magistrați.  

“Dintre cei 68 de conducători auto reținuți, 54 se aflau sub influența alcoolului, fiind un real pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic. În perioada menționată, s-au înregistrat 1106 accidente de circulație cu victime, dintre care 361 grave, soldate cu 57 de persoane decedate și 375 răniți grav. În 101 accidente de circulație, conducătorii auto se aflau sub influența alcoolului. Acestea s-au soldat cu 5 morți, 47 de răniți grav și 93 răniți ușor”, transmite IPJ Cluj.


Utimul șofer reținut pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni avea o concentrație alcoolică 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În sânge, bărbatul avea o concentrație de 2,32 g/l alcool pur. Acesta a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale.

La data de 29 noiembrie în jurul orei 00:00, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Chinteni, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul pe strada Arinilor din Cluj-Napoca, unde a produs un accident rutier cu pagube materiale, în urma căruia au fost avariate trei autoturisme parcate.


La faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie care l-a testat pe șofer cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Prin urmare, conducătorul auto a fost condus la unitatea spitalicească, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În urma probatoriului administrat, la data de 30 noiembrie, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", spun reprezentanții IPJ Cluj.


CITEȘTE ȘI

Statistică. În Cluj, în fiecare zi, cel puțin un șofer se urcă băut la volan

Ultimele Stiri
abonare newsletter