Actualitate

Două proteste la Cluj de 1 Decembrie. 50 de persoane au cerut “o Românie fără corupţi”

Aproximativ 50 de de persoane au protestat sâmbătă, la Cluj, cerând o Românie europeană şi o ţară care să nu fie condusă de corupţi.

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 16,00 şi au purtat un banner cu mesajul "Anul 101. România europeană fără corupţi la putere", precum şi steaguri tricolore şi ale UE.

"Vrem o Românie europeană, în care corupţii să nu mai deţină în întregime puterea şi capacitatea de a utiliza forţele statului, jandarmeria, împotriva celor care îşi exprimă dreptul de liberă expresie", a spus unul dintre protestatari.


Ei s-au strâns în urma unui apel lansat pe reţelele de socializare.

"De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători şi onora România şi Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde îşi dorea să fie şi acum 100 de ani - în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleaşi pe care le preţuim şi azi: domnia legii, democraţia, solidaritatea şi libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este însă nevoie să scape de grupul infracţional care a ajuns la conducerea ei şi vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piaţa Victoriei să strigăm două lucruri: 'La mulţi ani, România!' şi 'Demisia!'. Această ţară merită mai mult decât un Guvern incompetent şi toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de puşcărie", se arată în apelul respectiv.


Tot de 1 Decembrie, Jandarmeria a fost ţinta mai multor protestatari care au participat la parada militară de 1 Decembrie care a avut loc în Piaţa Avram Iancu. Aceştia au afişat mai multe pancarte la finalul paradei militare.

Bannere cu mesaje de protest faţă de Jandarmerie şi PSD au fost afişate, sâmbătă, în timpul ceremoniilor din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Mai multe persoane s-au întors cu spatele în momentul defilării jandarmilor.


Bannere cu mesaje precum „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”, „Cinste înaintaşilor! Ruşine nouă! În an centenar, România are un premier agramat controlat de un infractor. #Îndrăzneşte să crezi”, „În an centenar, Jandarmeria a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de români. Să vă fie ruşine!” au fost afişate, sâmbătă, în Piaţa Avram Iancu în timpul ceremoniilor de Ziua Naţională.

De asemenea, în timpul defilării unor subunităţi de jandarmi, mai multe persoane aflate pe traseu s-au întors cu spatele, în semn de protest.

abonare newsletter