monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujenii sărăci își pot ridica tichetele sociale în valoare de 100 lei

Clujenii pot ridica tichetele sociale acordate în cadrul Programului social „Alimente” în perioada 3–21 decembrie 2018.

Toţi beneficiarii programului vor fi informaţi și prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica tichetele sociale, pe baza cărții  de identitate/buletinului, în original.


Tichetele sociale sunt în valoare de 100 lei. Titularul tichetelor sociale va primi un carnet cu 10 tichete sociale, fiecare tichet având valoarea de 10 lei. În situația în care titularul nu se poate prezenta, persoana împuternicită va avea asupra sa și buletinul/cartea de identitate (în original) a titularului tichetelor sociale.

Persoanele eligibile, care nu au depus cereri pentru acordarea tichetelor sociale, le pot depune până vineri, 7 decembrie 2018. Cererile depuse după această dată vor fi respinse.

Prin Hotărârea nr. 515/2018 Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat acordarea de tichete sociale în valoare de 100 lei/an, în cadrul Programului social „Alimente”, pentru următoarele categorii de persoane vulnerabile cu domiciliul/reședința în municipiului Cluj-Napoca:
a)  persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie;
c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1082 lei și de până la 786 lei/membru de familie;
d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
e) victimele traficului de persoane;
f) victimele violenței domestice.

Etichete: primaria cluj