Actualitate

Cine este militarul care a murit electrocutat în gara din Alba Iulia

Militarul turdean care a murit vineri dimineață după ce a atins firele electrificate din gara Alba Iulia, în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 decembrie din oraș, se numea Alexandru Orosz și avea 33 de ani, potrivit unui comunicat trimis de Ministerul Apărării Naționale.

Militarul Alexandru Orosz avea 11 ani de experiență în Armata Română, a precizat MApN.

„Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi”, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării.


„Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, se precizează în comunicat.

„Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, precizează MApN.


O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca va cerceta cauzele producerii accidentului din gara Alba Iulia, după ce un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa" din Turda şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă, după ce a fost electrocutat, în timpul unei misiuni pe care o desfăşura la Alba Iulia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, militarul executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie şi a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.


„Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, se precizează în comunicat.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.


ȘOCANT! Un militar din Turda a murit electrocutat în timpul pregătirilor pentru Ziua Națională

Ultimele Stiri
abonare newsletter