Actualitate

Cu o întârziere de doi ani, Consiliul Județean Cluj face primii pași pentru Tetarom V

Proiectul Tetarom IV este deocamdată doar o poveste, fiind pus pe butuci de proiectarea deficitară, dar preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, construieşte deja Tetarom V.

În 2015, consilierii judeţeni au votat pentru renunţarea la 18 milioane de lei finanţare europeană nerambursabilă pentru realizarea parcului industrial Tetarom IV în Feleacu. Până în momentul renunţării la banii europeni, din bugetul judeţului s-au cheltuit aproximativ 2,5 milioane de lei pentru lucrări la parcul respectiv.

Numeroasele probleme de la Tetarom IV nu l-au ţinut în loc pe Tișe, el anunţând intenția de a înființa un nou parc industrial – Tetarom V, în partea de S-SV a județului Cluj, în zona Câmpia Turzii-Luna.


Potrivit unui comunicat de presă, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a aprobat, joi, emiterea avizului de oportunitate favorabil în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent introducerii în intravilan a imobilului-teren pe care va fi edificat viitorul Parc Industrial TETAROM V.

În vara acestui an, Consiliul Județean Cluj și Tetarom au încheiat un contract de asociere cu primăriile Luna și Câmpia Turzii în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V.


În acest sens, terenul pe care se va construi Tetarom V are o suprafață de 115 ha și se află în intravilanul comunei Luna, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a traseului autostrăzii A3 Brașov–Târgu-Mureș–Cluj–Oradea.

Consiliul Județean Cluj va finanța realizarea Parcului Industrial Tetarom V prin aportul în natură la capitalul social al societății Tetarom SA. De asemenea, comuna Luna va participa și ea la majorarea capitalului social al Tetarom S.A. cu aportul în natură al terenului, iar municipiul Câmpia Turzii s-a angajat să finanțeze o nouă linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial.


La începutul anului, s-a aprobat din bugetul Consiliului Județean alocarea sumei de 23 de milioane de lei pentru Terarom V pentru cheltuieli de capital.

Anul trecut, PSD Cluj reclama faptul că Tetarom V a fost abandonat de președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe și de primarul din Câmpia Turzii Dorin Lojigan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter