Actualitate

Protest la Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Șoferii se plâng că sunt exploatați

Zeci de angajați ai Companiei de Transport Public Cluj-Napoca au protestat în curtea companiei nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarii.

Aproximativ 60 de șoferi s-au adunat, joi la prânz, în curtea Companiei de Transport Public, nemulțumiti de condițiile de lucru și salariile mici. Ei spun că șoferii sunt exploatați și că li s-au promis salarii mai mari, dar promisiunea nu ar fi fost onorată de către conducerea companiei.

“Exploatarea șoferilor și majorări de salarii pe care le vrem de la 1 noiembrie. Mai discutăm dacă sporul de vechime va fi înscris în salariu și apoi discutăm despre contractul colectiv de muncă care expiră în decembrie. Vrem să fim luați în seamă la condiții de muncă”, spun aceștia.


Într-un final, directorul CTP Cluj, Liviu Neag, i-a primit pe protestatari la negocieri.

Transportul în comun nu este afectat de protestul șoferilor.


“Am ajuns demult la un acord cu sindicaliștii. A fost un grup de sindicaliști care nu a înțeles că sporul de vechime aduce plusuri la salariu și nu minusuri. Sporul de vechime e de 25%. Cred că liderul de sindicat nu a înțeles nimic. E regretabil că unii au fost manipulați să protesteze. Protestul nu a afectat programul mijloacelor de transport în comun, cei care au protestat fiind șoferii care au lucrat de dimineață”, a precizat Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter