Actualitate

Tombolă caritabilă: ”De Crăciun suntem mai buni, împreună”

Sărbătorile de iarnă se apropie, deja se aprind luminițele în târgurile de Crăciun, iar echipa InfoTrafic – Radioul de pe strada ta! pregătește tombola care a devenit deja tradițională și este foarte așteptată de ascultătorii clujeni.

Anul acesta, însă, lucrurile se vor petrece puțin altfel, pentru că tombola se va înscrie în campania ”De Crăciun suntem mai buni, împreună” și va împleti bucuria de a primi cadouri cu cea de a dărui. Este vorba despre o tombolă caritabilă, în care fiecare participant va ”cumpăra”, printr-o donație, un bilet virtual. Fiecare bilet la tombola InfoTrafic va costa 20 de lei, iar o persoană poate cumpăra mai multe, pentru mai multe șanse de câștig, respectiv pentru mai multe cadouri – căci va exista o tragere la sorți pentru fiecare cadou. De fapt, participanții vor face direct donații, în contul Asociației Christiana, iar fondurile strânse astfel se vor transforma în burse școlare pentru două fete care și-au pierdut tatăl în această vară.

Delia și Camelia Bud sunt două surori din Baia Sprie, Maramureș, cu vârsta de 12, respectiv 16 ani. Până nu demult erau două fete obișnuite, dar destinul și boala le-a transformat în două surori orfane de tată. În numai câteva săptămâni, în vara acestui an, tatăl s-a stins, iar mama și cele două fiice au rămas singure, fără reperul și sprijinul pe care numai tatăl și soțul le pot oferi.


Echipa InfoTrafic s-a implicat în cazul familiei Bud, dorind să construiască o comunitate în jurul acesteia, să le arate fetelor că nu sunt singure pe lume și că mai există speranță, în oamenii de lângă ele.

Nu este vorba despre o acțiune de Crăciun, un act caritabil în prag de sărbători, atunci când toată lumea dorește să se implice în astfel de acțiuni, ci despre sprijin pe termen lung, despre ajutor lunar, constant, până când fiecare dintre fete va absolvi liceul. Mai exact, această acțiune se va concretiza într-o bursă lunară în valoare de 200 de lei, pentru fiecare dintre surori, pe parcursul anilor de școală.


Tombola InfoTrafic se va desfășura în perioada 26 noiembrie - 14 decembrie, pe pagina de Facebook și pe site-ul dragamoscraciun.infotrafic.biz, iar câștigătorii vor fi anunțați în 14 decembrie.

La tombola InfoTrafic ”De Crăciun suntem mai buni, împreună” vor participa doar persoanele fizice care donează pentru Bursa de Educație InfoTrafic, în contul Asociației Christiana, pentru surorile Bud.


Fiecare participant va achiziționa minimum un bilet virtual la Tombola de Crăciun, în valoare de 20 de lei. Fiecare bilet achiziționat va intra în concurs.

Câștigătorii premiilor vor fi aleși prin tragere la sorți, în data de 14 decembrie 2018


Fondurile strânse în urma donațiilor sunt gestionate de Asociația Christiana, care le oferă surorilor Delia și Camelia Bud o bursă lunară în valoare de 400 de lei, până la terminarea școlii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter