monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Șoferul care a omorât un pieton la Gilău și a fugit s-a predat

Conducătorul auto de 42 de ani implicat în accidentul de la Gilău, soldat cu decesul unei persoane, s-a prezentat singur la poliție, după care a fost reținut, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

A fost audiat un bărbat, de 42 de ani, din localitatea Agârbiciu, care s-a prezentat singur la poliție și care ar fi fost implicat în accidentul soldat cu decesul unei persoane în 15 noiembrie, în jurul orei 04:00, pe DN 1, pe raza comunei Gilău.

"La terminarea audierii, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către politiștii Serviciului Rutier Cluj. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, ștergerea urmelor accidentului și nerespectarea atribuțiilor privind efectuarea reparațiilor. Bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj.


Joi dimineața, polițiștii au fost chemați după ce a fost găsit un cadavru pe marginea drumului. Victima era un bărbat de 66 de ani, din comuna Mărișel. Accidentul s-a produs între localitățile clujene Gilău și Căpușu Mare, la intersecția cu drumul care duce către Gârbău. Victima a fost lovită violent de un autovehicul, iar șoferul nu a oprit după comiterea faptei și a părăsit locul accidentului.

IPJ Cluj a organizat filtre pe drumurile din județ pentru a depista conducătorul auto.