Actualitate

Clujul plin de lumină GALERIE FOTO

Vineri seară s-a dat drumul proiectului Lights On prin care lucrări ale unor artiști contemporani au fost expuse în toată zona centrală a Clujului.

14 lucrări ca o joacă de lumină au fost expuse în zona centrală a Clujului. Prin intermediul lor, clujenii pot să vadă o altfel de artă, dar și să redescopere orașul lor.

Zeci de clujeni, cu harta în față, au pornit la plimbare prin oraș, în ciuda frigului, ca să vadă toate lucrările.
Inițiat drept un concurs al conceptelor și ideilor ce vizează iluminatul public festiv în Cluj-Napoca și, pentru prima oară anul acesta, Timișoara, Lights ON se dezvoltă, ajungând să fie și un eveniment ce schimbă percepția asupra iluminatului urban, adăugându-și componenta circuitului instalațiilor de lumină.


Aceste opere de artă sunt creațiile unor artiști români și străini de anvergură, fie închiriate și aduse în premieră la Cluj-Napoca, fie realizate special pentru acest eveniment.

Circuitul se va desfășura pe parcursul a 45 de zile, între 16 noiembrie și 31 decembrie, fiind unul dintre cele mai îndelungate și totodată curajoase evenimente de acest tip, propunându-și să ilumineze, dar și să inspire peisajul nocturn al orașului Cluj-Napoca, într-o perioadă a anului în care noaptea e mai lungă decât ziua, iar noi suntem atrași de lumină. Instalațiile vor face diverse zone ale orașului să strălucească, fiind conectate între ele printr-un circuit, ce va fi parcurs alături de ghizi specializați (Cluj Guided Tours), zilnic, de la ora 18, din Piața Unirii, și vor fi puse în lumină prin desfășurarea unor evenimente conexe menite să potențeze aceste instalații.

abonare newsletter